Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζεται ο εφιάλτης των κατοίκων της Μακρυνείας

Στην περιοχή τις επόμενες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών

«Μας έχουν εγκαταλείψει. Προχθές το βράδυ φοβηθήκαμε από τη βροχή και δεν κοιμήθηκε κανείς στο χωριό. Ότι και να κάνουν ο Δήμος και η Περιφέρεια, δεν αρκεί αφού το κράτος δεν βοηθάει» δήλωσε στη «Σ» ο
Πρόεδρος του Ζευγαρακίου Θεόδωρος Παπαδόπουλος δίνοντας το στίγμα της επικρατούσας κατάστασης στην περιοχή, συμπληρώνοντας πως: «σύντομα θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου στην οποία θα παραστεί μάλιστα και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Εκεί θα είναι όλο το χωρίο. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει. Δεν έχουμε λάβει κανένα βοήθημα παρότι πέρασε μεγαλύτερο διάστημα από δύο μήνες. Ακόμη μέχρι και σήμερα, 15 με 20 οικογένειες στο Ζευγαράκι δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπαδόπουλος μιλάει εκ νέου για εγκατάλειψη τονίζοντας πως: «οι «πόρτες» στην Τριχωνίδα και τη Λυσιμαχία έχουν εγκαταλειφθεί. Δεν υπάρχει διαρκής έλεγχος. Η στάθμη των δύο λιμνών ανεβαίνει. Τα χωράφια μας είναι πνιγμένα και το επόμενο βήμα είναι να πνιγεί και πάλι η περιοχή μας.

Το 1988 πληρώσαμε και λάβαμε παραχωρητήρια από το κράτος για 8.500 στρέμματα για τα οποία φορολογούμαστε κανονικά μέχρι και σήμερα, ενώ επί της ουσίας έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Επίσης, στις καλλιέργειες μας δεν έχουμε πρόσβαση καθώς δεν υπάρχουν αγροτικοί δρόμοι. Ζητάμε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μας βοηθήσει. Είναι όλα κατεστραμμένα, δεν μαζέψαμε τις ελιές, δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, δεν μπορούμε να φτάσουμε στα χωράφια μας και είμαστε αγρότες, από αυτό ζούμε».

Εκτός όμως από τον φόβο και την αγωνία που ζουν οι κάτοικοι του Ζευγαρακίου τις ημέρες που βρέχει και στο Αγρίνιο δημιουργούνται μικροπροβλήματα, όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία. Χθες τα ξημερώματα, οι σφοδροί άνεμοι, ξερίζωσαν δέντρο το οποίο «προσγειώθηκε» στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού!

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: