Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Εγκληματικότητα στη Δυτική Ελλάδα


Μείωση –έστω και μικρή- καταγράφεται στον αριθμό των κλοπών – διαρρήξεων και ληστειών που καταγράφηκαν και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας το έτος 2017 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά (2016) τα οποία δημοσιεύει σήμερα αναλυτικά η «Σ».

Ο Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος

Ληστείες
Το έτος 2017 καταγράφηκαν 98 περιπτώσεις έναντι 101 που είχαν καταγραφεί το 2016  με την μείωση να αγγίζει το 3%.
Και τα δυο έτη τα ποσοστά εξιχνιάσεων ληστειών είναι πολύ υψηλά κυμαινόμενα κοντά στο 70%!
Διαρρήξεις – Κλοπές
Το 2017 καταγράφηκαν 5.274 διαρρήξεις έναντι 5.580 που είχαν καταγραφεί το έτος 2016. Εδώ σημειώνεται μείωση της τάξεως του 5%.
Οι εξιχνιάσεις στις κλοπές – διαρρήξεις κυμαίνονται γύρω στο 25%. Τονίζεται ότι αναφορικά με τις εξιχνιάσεις ληστειών και κλοπών τα αριθμητικά δεδομένα σίγουρα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, καθότι η έρευνα πολλών υποθέσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.


Για την ολοκλήρωση των ερευνών και την εξιχνίαση  των υποθέσεων συλλέγονται από τους τόπους των περιστατικών και αξιοποιούνται κατάλληλα από τους αστυνομικούς όλα εκείνα τα προανακριτικά στοιχεία όπως (αποτυπώματα, μαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό, βιολογικό υλικό κ.α.) που θα οδηγήσουν στον σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.
«Οι πτωτικοί δείκτες κλοπών και τα υψηλά ποσοστά εξιχνιάσεων αποδεικνύουν την μεθοδική και συστηματική δουλειά των αστυνομικών μας Υπηρεσιών. Η κατάλληλη συλλογή βιολογικού υλικού, αποτυπωμάτων, αλλά και εικόνων από τεχνικά μέσα, καθώς και η επιστημονική αξιοποίησή τους από τα εξειδικευμένα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας βοηθά έμπρακτα στην σύνθεση των στοιχείων για την εξιχνίαση της κάθε υπόθεσης.


Ειδικότερα, στο αντικείμενο των ληστειών που αποτελεί και τη «βαριά» εγκληματικότητα, πέρα από τη μείωση των περιστατικών και τα ποσοστά εξιχνιάσεων παραμένουν σταθερά σε πολύ υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας το 70%.


Προσπαθούμε να παρέχουμε ουσιαστικές αστυνομικές Υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και με επαγγελματισμό και εχεμύθεια, να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους» δήλωσε στη «Σ» ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος.
Νίκος Αγγελόπουλος
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: