Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Πάτρα:Πάρα πολλά τα περιστατικά ιλαράς - Μόνο στο Καραμανδάνειο έχουν νοσηλευτεί 65!

Σε εξέλιξη η έρευνα για το βρέφος που κόλλησε ιλαρά

Στη διερεύνηση της καταγγελίας γονιών βρέφους 11 μηνών ότι κόλλησε ιλαρά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Καραμανδανείου όπου μεταφέρθηκε με διαγνωσμένη, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, ωτίτιδα, βρίσκεται η διοίκηση του νοσοκομείου.
Ωστόσο τα περιστατικά ιλαράς είναι πάρα πολλά και μόνον στο Καραμανδάνειο έχουν νοσηλευτεί μέχρι σήμερα 65.

Οπως ισχυρίζεται η πλευρά των γονιών, την ημέρα που πήγε το βρέφος της στο Καραμανδάνειο υπήρχαν παιδιά που είχαν νοσήσει από ιλαρά. Μάλιστα ζήτησαν από τον γιατρό που εφημέρευε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην μολυνθεί το παιδί τους, το οποίο λόγω ηλικίας δεν είχε ακόμα εμβολιαστεί, αλλά όπως αναφέρουν δεν εισακούστηκαν. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιδί τους να κολλήσει ιλαρά και να νοσηλευτεί στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική.

«Είμαστε σε φάση διερεύνησης της υπόθεσης. Εχουμε καλέσει τον γονέα και αναμένουμε να ανταποκριθεί προκειμένου να εξετάσουμε τι έχει συμβεί» μας είπε η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου. Η ίδια εξηγεί: «Παιδιά που έρχονται κι έχουν εκδηλώσει την ασθένεια τα απομονώνουμε σε ειδικό εξεταστήριο που έχουμε στην είσοδο του νοσοκομείου. Υπάρχουν βέβαια και περιστατικά που μπορεί να μην έχουν εκδηλωθεί. Εμείς συνιστούμε σε όλους να φορούν μάσκες και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η ίδια «τα περιστατικά είναι πάρα πολλά. Μέχρι στιγμής έχουμε νοσηλεύσει 65 παιδιά. Τα περισσότερα είναι Ρομά και τα άλλα είναι παιδιά τα οποία οι γονείς είναι οπαδοί του εντιεμβολιαστικού κινήματος. Αντιλαμβάνεστε ότι ο χειρισμός της κατάστασης είναι δύσκολος».

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ
http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: