Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η αποκατάσταση του δρόμου της Κλεισούρας (ηχητικό)

Γιάννης Λύτρας: «Απαιτείται και έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της Σύμβασης»

Μακρύς φαίνεται πως είναι ο δρόμος της οριστικής εγκατάστασης εργολάβου για την αποκατάσταση του δρόμου της Κλεισούρας από τις καταστροφές που υπέστη από τις πλημμύρες, οι οποίες σημειώθηκαν στην
Αιτωλοακαρνανία στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται για την επιλογή αναδόχου του έργου είναι με βάση το νόμο κατεπείγουσες.

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο

Το μεγάλο χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που απομένουν να ακολουθηθούν, επιχείρησε να περιγράψει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΩΝ… ΕΡΓΑ» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8», ο οποίος αφού παραδέχτηκε την καθυστέρηση των διαδικασιών, την απέδωσε στη γραφειοκρατία που ελέγχει με ακρίβεια τα στάδια του έργου, έως την έναρξη των εργασιών.


Όπως, εξήγησε ο κ. Λύτρας το αποτέλεσμα της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας σε λιγότερο από είκοσι ημέρες θα καταλήξει στον εργολάβο, ενώ στη συνέχεια θα απαιτηθεί η έγκριση της σύμβασης και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου εκεί θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, μιας και το έργο είναι μεγάλου προϋπολογισμού (1.700.000 ευρώ).

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε και στις προσδοκίες από την αυριανή (Τετάρτη, 28/02) επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε καθώς και στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων (άμεσα και μακροπρόθεσμα) στη Λίμνη Λυσιμαχία.

http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: