Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Λεφτά υπάρχουν … αλλά για τους μεγαλοεργολάβους


Κομμάτι – κομμάτι ολοκληρώνουν το έγκλημα της εκτροπής

Μετά τη σήραγγα εκτροπής και το Φράγμα της Συκιάς, κατέθεσαν τώρα αίτηση αναστολής της ανάκλησης και για τη Μεσοχώρα. Το Υποδομών παράλληλα δίνει, εν μέσω τέτοιας κρίσης, 14,5 εκατομμύρια για τη σήραγγα εκτροπής

Δεν αιφνιδίασε η ΔΕΗ με την πρωτοβουλία της να καταθέσει προ ημερών αίτηση ανάκλησης και για τη Μεσοχώρα. Η πληροφορία που αποκλειστικά σήμερα δημοσιεύει η εφημ. Συνείδηση είναι απολύτως διασταυρωμένη και σύμφωνη με την «πρόβλεψη» που εξ αρχής είχαμε κάνει, ότι δηλαδή με την ίδια επιχειρηματολογία που επεχείρησαν να παρακάμψουν τις αποφάσεις για τη σήραγγα εκτροπής, θα προσπαθήσουν κομμάτι – κομμάτι να ολοκληρώσουν το έγκλημα. Η επιβεβαίωση ήρθε με το Φράγμα της Συκιάς λίγο αργότερα, έρχεται τώρα και για αυτό της Μεσοχώρας.

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια συστηματική προσπάθεια αποδέσμευσης της Μεσοχώρας απ’ το έργο της εκτροπής του Αχελώου και παρουσίασής του ως «αυτόνομο ενεργειακό έργο», τέχνασμα που δυστυχώς δεν συνάντησε στην Αιτ/νία την αντίδραση που θα ανέμενε κανείς… Κι ίσως αυτός να είναι ο λόγος, η προσπάθεια αποκοπής του δηλαδή απ’ την εκτροπή, που σ’ αυτή την αίτηση ανάκλησης δεν μετέχει το δημόσιο, αλλά η ΔΕΗ μόνο. Η αίτηση ωστόσο που κατέθεσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, δεν είναι παρά η κακέκτυπη αντιγραφή – και μάλιστα στην Αγγλική γλώσσα!!! – μιας ειδικής έκθεσης εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι και επικαλούνται πιθανές ανεπανόρθωτες φθορές, αν δεν εκτελεστούν άμεσα έργα. Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο κόστισε στη ΔΕΗ αυτή η ειδική έκθεση και με ποια άνεση η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σπαταλά χρήματα… την ώρα που εκδίδει εντολές για διακοπή παροχής σε χιλιάδες πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς με το έκτακτο τέλος.
Την ίδια στιγμή το Υπ. Υποδομών διαθέτει, εν μέσω τέτοιας κρίσης και σε καθεστώς απίστευτης αβεβαιότητας για την εθνική οικονομία, 14,5 εκατομμύρια ευρώ για να συντηρηθεί η σήραγγα εκτροπής, έτσι όπως είχε αποδεχθεί το ΣτΕ στη βάση της αίτησης αναστολής. Η ευαισθησία που δείχνει το υπουργείο για να μην καταρρεύσει, τάχα, η σήραγγα, ασφαλώς δεν υπάρχει για το Φράγμα των Αχυρών λ.χ., ούτε για σειρά άλλων έργων που έχουν βαλτώσει και έχουν αχρηστευτεί στην Αιτ/νία. Και εννοείται πως λεφτά δεν υπάρχουν για τους υπό εξαθλίωση πολίτες, περισσεύουν όμως για ένα έργο που μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων εξυπηρετεί… και όσων υποτακτικών τους υπηρετούν!
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: