Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Για μια θέση στα… οκτάμηνα - Ξεπέρασαν τις 2.000 οι αιτήσεις στο Δήμο Αγρινίου

Σε ποιες υπηρεσίες θα τοποθετηθούν οι 400 που θα αναλάβουν καθήκοντα
Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας –κυρίως νέων ανθρώπων- στην περιοχή, αποτυπώθηκαν για μία ακόμη φορά, στο ενδιαφέρον που έδειξαν συμπολίτες μας για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Αγρινίου
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γκρίζη, στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου, κατατέθηκαν περίπου 300 αιτήσεις (298 για την ακρίβεια) ενώ υπολογίζεται, ότι ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στην περιοχή ξεπέρασαν τις 2.000! αριθμός υψηλός, αρκεί να αναλογιστεί κανείς, ότι από τις συνολικά 3.494 αναλογούν 400.


grizis
Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης

«Πραγματικά το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την ακύρωση των πρώτων αποτελεσμάτων λόγω λάθους. 298 άτομα, υπέβαλαν αίτηση στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου και υπολογίζουμε ότι ηλεκτρονικά οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 2.000. περιμένουμε και αυτή τη φορά, οι νέοι εργαζόμενοι αν και για οκτώ μήνες να βοηθήσουν νευραλγικούς τομείς του Δήμου μας, καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, η αυτεπιστασία και το πράσινο. Βέβαια το ιδανικό για μας θα ήταν η προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας, κάτι που έχουμε τονίσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Όπως και να χει ωστόσο, τα νέα οκτάμηνα θα βοηθήσουν αρκετά για μία ακόμη φορά» σημείωσε στη «Σ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης.
Και βέβαια αλήθεια είναι, ότι η προσφορά των οκταμηνιτών στους Δήμους είναι τεράστια, κάτι που φαίνεται όταν ολοκληρώνεται η περίοδος εργασίας τους. Ζητούμενο λοιπόν είναι οι μόνιμες θέσεις εργασίας καθώς οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: