Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Συμβασιούχοι: Νέο “μπλόκο” στις πληρωμές - Ποιοι Επίτροποι δεν υπογράφουν (έγγραφα & λίστα)


Σε «τσουνάμι» εξελίσσονται, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, οι αποφάσεις Επιτρόπων που επιστρέφουν τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων-“παρατασιούχων”. 
Πρόκειται για εργαζόμενους που προσέλαβαν οι δήμοι με νέες συμβάσεις βάσει του άρθρου 24 του ν. 4497/2017 (ρύθμιση Σκουρλέτη). Αποτέλεσμα, να επαναλαμβάνεται το σκηνικό της περασμένης Άνοιξης με την πρώτη ρύθμιση Σκουρλέτη
Σύμφωνα με δύο αποφάσεις που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, του Επιτρόπου του νομού Ρεθύμνης για τον δήμο Ρεθύμνης και του Επιτρόπου Κυκλάδων για το δήμο Πάρου, οι συγκεκριμένες συμβάσεις στην ουσία θεωρούνται συνέχεια των προηγούμενων με αποτέλεσμα οι Επίτροποι επικαλούμενοι την από 10.5.2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να θεωρούν ότι είναι αντίθετες:
-Στο άρθρο 103 του Συντάγματος
-Στο ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου).
Η από 24.8.2017 του Επιτρόπου στο Νομό Ρεθύμνης: 
ρεθυμνο
Η από 14.8.17 απόφαση του Επιτρόπου στο νομό Κυκλάδων:
παροσ
Ποιοι άλλοι Επίτροποι δεν υπογράφουν
Σύμφωνα με πληροφορίες πλην των δύο αυτών Επιτρόπων, των οποίων οι αποφάσεις, βεβαίως, δεν αφορούν μόνο τους δήμους Πάρου και Ρεθμύνης αλλά όλους τους δήμους των νομών Κυκλάδων και Ρεθύμνης, αθεώρητα έχουν επιστραφεί εντάλματα από τους Επιτρόπους:
-Νότιου Τομέα Αττικής για τους δήμους Αργυρούπολης-Ελληνικού και Αλίμου
-Βόρειου Τομέα για το δήμο Λυκόβρυσης –Πεύκης
-Θεσσαλονίκης για τον δήμο Θεσσαλονίκης
-Ανατολικής Θεσσαλονίκης για το δήμο Παύλου Μελά
-Λακωνίας για το δήμο Σπάρτης.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχη στάση πρόκειται να κρατήσει και ο Επίτροπος που εποπτεύει τους δήμους της Δυτικής Αθήνας.
http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: