Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Το θέμα του Πάρκου μονοπώλησε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου


Για μία ακόμα φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, μονοπώλησε το θέμα του Πάρκου ζήτημα που τέθηκε σχεδόν από σύσσωμη την αντιπολίτευση προκαλώντας αντιδράσεις και λεκτικές αντεγκλήσεις.

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης αναφορικά με το θέμα συγχώνευσης του 9ου με το 19ο δημοτικό σχολείο και αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Αγρινίου και της παράταξης του Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πάντως και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει ακόμη ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Προς στιγμήν μάλιστα η κατάσταση ξεφύγει και λίγο έλειψε να βγει εκτός ελέγχου.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι, ότι μέχρι και τις 9 το βράδυ, το σώμα δεν είχε εισέλθει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Αρκετός χρόνος καταναλώθηκε για τη λειτουργία του συμβουλίου, αναφορικά με το χρονικό απαντήσεων ερωτημάτων που κατατίθενται από την αντιπολίτευση, ενώ ακούστηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί για το θέμα των ονοματοθεσιών δρόμων όπως βλάκας, κλιμακτήριος κ.α. μεταξύ Φωτάκη και Ράπτη.

Τη μερίδα του λέοντος λοιπόν, στο στάδιο των ερωτήσεων, ανακοινώσεων και προτάσεων, έκλεψε το πολυσυζητημένο θέμα μελέτης του Πάρκου, το οποίο τέθηκε από τις παρατάξεις Μοσχολιού, Τραπεζιώτη, Μερμίγκη και τους ανεξάρτητους συμβούλους Νίκο Καζαντζή και Κώστα Ρόκο.

Η αντιπολίτευση, εξέφρασε τους φόβους και τις ανησυχίες τις, αναφορικά με την τύχη του έργου μετά την ακύρωση του εντάλματος πληρωμής του μελετητή από τον Επίτροπο, καθώς και για το γεγονός, ότι παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, το θέμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, παίρνοντας το λόγο ανέφερε τα εξής: θέλουμε τελικά να γίνει το Πάρκο ή όχι; Αν θέλουμε να μην δημιουργούμε τεχνικά κωλύματα. Η ακύρωση πληρωμής του εντάλματος, δεν ακυρώνει τη διαδικασία. Δεν αφορά την ουσία της μελέτης, η οποία έχει λάβει την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Κάποιοι θέλουν απλά και μόνο να δημιουργούν εντυπώσεις στον κόσμο ότι θα σταματήσει το έργο. Να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να κάνουμε αυτό που οφείλουμε για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας.

Θα μπορούσε το Πάρκο να μην το φέρουμε καν στο σώμα κάτι το οποίο θα κάνουμε σύντομα. Το θέμα το παρουσιάσαμε όσο πιο ανοιχτά μπορούσαμε. Ψάχνεται να βρείτε το παραμικρό. Αυτοί που μας ακούν και μας βλέπουν, δεν είναι αφελείς.

Πραγματοποιήσαμε γενναία μεταρρύθμιση στην ύδρευση (απαντώντας στον Κώστα Ρόκο για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου και Δήμου Αγρινίου με τίτλο: «Συντήρηση Δικτύων Ύδρευσης Αποχέτευσης των Δημοτικών Ενοτήτων 1) Αγγελοκάστρου 2) Αρακύνθου 3) Θεστιέων 4) Μακρυνείας 5) Νεάπολης 6)Παναιτωλικού 7) Παραβόλας 8) Παρακαμπυλίων και 9) Στράτου»). Από τρεις, έχουμε έναν φορέα. Απλά κάποιοι θέλουν να παρακωλύουν τις υπηρεσίες του Δήμου».

Η συζήτηση συνεχίζονταν εν μέσω έντασης για το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα…

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: