Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Θερινές εκπτώσεις στο Αγρίνιο: Το ταμείο είναι μείον!


– Αρνητικό το πρόσημο των θερινών εκπτώσεων για τους καταστηματάρχες του Αγρινίου
– «Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα»



Δώρο… άδωρο απεδείχθησαν οι φετινές θερινές εκπτώσεις για τους Αγρινιώτες εμπόρους. Η εκπτωτική περίοδος, ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου και μέχρι στιγμής ο εμπορικός κόσμος δεν «γεύτηκε» αυτό που τουλάχιστον ανέμενε, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που μίλησαν και για πτώση σε σχέση με άλλες χρονιές, αναφέροντας «κάθε πέρσι και καλύτερα».  

Καθ’ όλη την διάρκεια των εκπτώσεων, ελάχιστα ήταν τα χρονικά διαστήματα που κατεγράφη ανάταση στην αγοραστική κίνηση, διαστήματα που για αρκετούς ήταν μικρότερα σε σχέση με παρελθόντα έτη. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί,Αγρινιώτες καταστηματάρχες παίρνουν εκτός των άλλων θέση και για τα Σάββατα του καλοκαιριού.

sotiris-tzianos
Ο Σωτήρης Τζιάνος

Ο Σωτήρης Τζιάνος τόνισε: «οι εκπτώσεις δεν ήταν φέτος αυτές που αναμέναμε. Ο κόσμος ήθελε και έψαχνε να ψωνίσει, αλλά μάλλον δεν είχε χρήματα. Λίγες μέρες κινηθήκαμε κάπως περισσότερο, αλλά το διάστημα των καλών ημερών ήταν περιορισμένο. Αν και οι εκπτώσεις τελειώνουν 31 Αυγούστου, ουσιαστικά έχουν τελειώσει νωρίτερα. Το γεγονός ότι τα Σάββατα είναι κλειστά τα εμπορικά δεν επηρεάζει αυτούς που θέλουν να ψωνίσουν. Τα Σάββατα λόγω κλίματος το Αγρίνιο αδειάζει. Δεν θα έρθει κάποιος να ψωνίσει. Έτσι το έχει μάθει ο κόσμος, επομένως το Σάββατο γιατί να μην έχει αργία και ο ελεύθερος επαγγελματίας, όπως ο δημόσιος υπάλληλος»;

ourania-tzintzou
Η Ουρανία Τζίντζου

Η Ουρανία Τζίντζου ανέφερε: «δεν μπορώ να πω πως είμαστε δυσαρεστημένοι, αλλά δεν πήγαν και πολύ καλά τα πράγματα. Οι εκπτώσεις κινήθηκαν σε σχετικά ικανοποιητικό επίπεδο. Το ξεκίνημα των εκπτώσεων ήταν πολύ καλό, στη συνέχεια υπήρξε πτώση, αλλά μετά η πορεία ήταν σταθερή. Το πρόσημο που θα έβαζα προσωπικά στις θερινές εκπτώσεις θα ήταν θετικό. Η κίνηση του κόσμου ήταν και φέτος στο ίδιο επίπεδο με πέρσι. Θεωρώ πως τα καταστήματα τα Σάββατα θα πρέπει να είναι ανοιχτά».

nikitas-tatsis
Ο Νικήτας Τάτσης

Ο Νικήτας Τάτσης σχολίασε: «η περίοδος των εκπτώσεων κινήθηκε σε ομαλούς ρυθμούς για την εποχή, λόγω και της μεγάλης ανεργίας που καταγράφεται στη χώρα. Ο κόσμος ήταν πολύ διστακτικός και σε σχέση με πέρσι θεωρώ πως η κατάσταση είναι πτωτική. Στην αρχή των εκπτώσεων υπήρξαν κάποιες καλές περίοδοι. Ο κόσμος ανέμενε καλύτερες εκπτώσεις, όμως τα μαγαζιά αδυνατούν να κάνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις, καθώς τα εμπορεύματά τους είναι προπληρωμένα με αρχικές τιμές. Άρα λοιπόν κάθε πέρσι και καλύτερα. Το θέμα του Σαββάτου πρέπει να εξεταστεί σε βάθος. Πρέπει να δούμε πως συνηθίζει ο κόσμος να κινείται και έχει συνηθίσει να φεύγει, οπότε δεν είμαι ούτε θετικός, ούτε αρνητικός».

maria-diamanti
Η Μαρία Διαμαντή

Η Μαρία Διαμαντή επεσήμανε: «Κάθε πέρσι και καλύτερα διαπιστώνουμε από χρονιά σε χρονιά. Ο κόσμος φέτος δεν είχε καθόλου χρήματα, αρκέστηκε μόνο στο να κοιτάει και να ρωτάει. Τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων υπήρξε μια σχετικά καλή κίνηση, ελάχιστη όμως, ενώ τις υπόλοιπες μέρες τα ταμεία ήταν άδεια. Το γεγονός ότι το Σάββατο τα εμπορικά είναι κλειστά δεν επηρεάζει καθόλου, οι πελάτες το γνωρίζουν, όμως το ζήτημα είναι ότι δεν υπήρχαν χρήματα. Οι πελάτες πήγαιναν στα μαγαζιά, αλλά δεν ψώνιζαν».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: