Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Νέο περιστατικό επίθεσης σε γιατρούς και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αγρινίου!


- Δ. Μιχάλης στη «Σ»: Να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία»
- Επαφές με Εισαγγελία και Αστυνομία

Καταστάσεις έντασης για μία ακόμη φορά στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταξύ συνοδών ασθενών και γιατρών. Αυτή τη φορά το βράδυ της περασμένης Τρίτης στα επείγοντα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όλα συνέβησαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» μετά από τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό που σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από τη νοσηλευτική μονάδα του Αγρινίου και στο οποίο εμπλέκονταν Ρομά.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συνοδοί επιτέθηκαν λεκτικά σε γιατρούς και νοσηλευτές και προς στιγμήν απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο. Για το λόγο αυτό ειδοποιήθηκε η Αστυνομία έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Το παραπάνω, είναι ένα από τα αμέτρητα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο νοσοκομείο Αγρινίου και έρχεται να προβληματίσει περαιτέρω αναφορικά με την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Κατά το παρελθόν μάλιστα, στη νοσηλευτική μονάδα της πόλης είχαμε και περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού από μαινόμενο ασθενή!

dimitris mixalis
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του ιδρύματος Δημήτρης Μιχάλης ζητά από τις Αρχές να εφαρμοστεί ο νόμος, ώστε να λειτουργήσει ως παραδειγματισμό για όσους σκεφτούν να επιτεθούν στο προσωπικό. Να εφαρμόζεται δηλαδή η αυτόφωρη διαδικασία, σε περιπτώσεις απειλής ή εξύβρισης.
«Αν δεν υπάρξει ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας, όπως εξάλλου προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν θα εξαλειφθούν τα φαινόμενα αυτά. Μόνο με το αυτόφωρο θα μπορούσε να σταλεί μήνυμα ανάσχεσης. Για το λόγο αυτό, έχω απευθυνθεί τόσο στον Εισαγγελέα, όσο και στον Αστυνομικό Διευθυντή ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία όπως προβλέπεται» σημείωσε στη «Σ» ο κ. Μιχάλης.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: