Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Δυτική Αττική: Οι νεκροί έφτασαν τους 16 - Αγωνία για τους 4 αγνοούμενους (φωτο & βίντεο)

Μετά την «Ευρυδίκη» ο «Ζήνωνας» - Απίστευτη εικόνα από τη NASA

- Τραγωδία δίχως τέλος στη Δυτική Αττική μετά από την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών - Ακόμη ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από το υπόγειο του σπιτιού του, στην περιοχή
Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο - Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 16 ενώ η αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους έχει χτυπήσει "κόκκινο" - Νέες έρευνες σε συγκεκριμένο σημείο στην Παλαιά Εθνική Ελευσίνας Θηβών για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων - Οι διασώστες σκάβουν μέσα στις λάσπες με την ελπίδα να εντοπίσουν κάποιον από τους πολίτες ζωντανό - Εικόνες αποκάλυψης από την Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο

Τα εφιαλτικά σενάρια για την κακοκαιρία που πλήττει την Δυτική Αττική για δεύτερη μέρα συνεχίζονται, καθώς ακόμη ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός. Ο άνδρας, περίπου 50 ετών, εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (16.11.2017), λίγο πριν από τις 17:30, στο υπόγειο του σπιτιού του στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύωος του νερού στο σπίτι του άτυχου άνδρα έφτανε τα 2,5 μέτρα. Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την κακοκαιρία που «ισοπέδωσε» τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα έχει φτάσει τους 16. Στο μεταξύ τέσσερις συνάνθρωποι μας αγνοούνται και οι συγγενείς τους έχουν καταρρεύσει καθώς φοβούνται τα χειρότερα.

Νέες έρευνες: «Σκάβουν» μέσα στις λάσπες

Το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο μετά τις 16:00, οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες σε συγκεκριμένο σημείο στην Παλαιά Εθνική Ελευσίνας και Θηβών στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι τέσσερις αγνοούμενοι.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, άντρες της Πυροσβεστικής και με την βοήθεια γκρέιντερ «σκάβουν» μέσα στις λάσπες που έχουν καλύψει αυτοκίνητα, μιας και εκφράζονται φόβοι ότι ίσως οι αγνοούμενοι έχουν εγκλωβιστεί εκεί.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και συγγενείς των αγνοουμένων που αγωνιούν για τους  δικούς τους ανθρώπους. Στην περιοχή έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά και τα φερτά υλικά. έρευνεςέρευνες
έρευνες

Δυτική Αττική: Μέσα σε τέσσερις ώρες ήλθε το χάος

Οι ερευνητές του ΕΑΑ, αναλύοντας τις δορυφορικές φωτογραφίες, διαπίστωσαν μια ανατροφοδότηση καταιγίδων στην περιοχή, το χρονικό διάστημα από τις 03:00 έως 07:00 της Τετάρτης. Η διαδικασία αυτή, όπως λένε, «θα μπορούσε να προκαλέσει συνεχή βροχόπτωση σε μια περιορισμένη περιοχή, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό σε ξαφνική πλημμύρα, με τις καταστροφικές συνέπειες που διαπιστώσαμε».
Επίσης, επισημαίνουν ότι η περιοχή είχε δεχτεί αρκετές βροχές τη Δευτέρα και την Τρίτη, με αποτέλεσμα τον κορεσμό του εδάφους. 


Οι κοντινοί μετεωρολογικοί σταθμοί, σε αυτές τις τέσσερις ώρες κατέγραψαν σχετικά χαμηλά ύψη βροχής: 12 χιλιοστά στους Αγίους Θεοδώρους, στα δυτικά, 25 χιλιοστά στα Βίλια, στα βόρεια και ελάχιστη βροχή στην Ελευσίνα, στα ανατολικά.
«Το γεγονός αυτό συνηγορεί για την τοπικότητα του φαινομένου» σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο. 

Ελπίδα μέσα στις λάσπες – Εντοπίστηκαν δυο άνθρωποι που αγνοούνταν ζωντανοί

Δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν ζωντανοί μετά από την κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει τη Δυτική Αττική και κυρίως τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, με τους αγνοούμενους να φτάνουν τους τέσσερις.
Ο ένας αγνοούμενος, ένας άνδρας 67 ετών βρέθηκε ευτυχώς ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο είχε παρασυρθεί, ενώ ακόμη ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε στο σπίτι του στην περιοχή Παλαιοχώρι. Ωστόσο, λίγο αργότερα, δηλώθηκε αγνοούμενος ακόμη ένας άνδρας ο οποίος είχε πάει στη Μάνδρα για κυνήγι. αγνοούμενος

Ζωντανοί από θαύμα

Ένας  άνθρωπος κατάφερε να επιβιώσει επί περισσότερες από 24 ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά.
Ο 67χρονος δεν υπέστη σοβαρά τραύματα. Δεν μπορούσε ωστόσο να βγει από το αυτοκίνητο καθώς είχαν “φρακάρει” πόρτες και παράθυρα από μπάζα και κλαδιά.
Οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν λίγα λεπτά πριν τις 12:00 το μεσημέρι.
Λίγο πρίν τη μία οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν και ακόμη έναν ηλικιωμένο στο Παλαιοχώρι στην περιοχή Άγιος Γεώργιος. Ο άτυχος άνδρας είχε εκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν. αγνοούμενοςαγνοούμενος
Στο νοσοκομείο παραμένουν 10 από τα 23 άτομα που μεταφέρθηκαν χθες με τραύματα, ενώ μια γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
αγνοούμενοςαγνοούμενοςαγνοούμενοςζωντανός
ζωντανόςζωντανός
αγνοούμενος
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Ειρήνη Μιλή
Φωτογραφίες: Newsit.gr, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: