Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Αφιέρωμα στην καριέρα του Βλάντ Μοράρ του Παναιτωλικού! (φωτο & βίντεο)


Ο 24χρονος Ρουμάνος Βλάντ Μοράρ σκόραρε την περασμένη αγωνιστική στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (1-1) ένα καταπληκτικό γκολ με το οποίο η ομάδα του Παναιτωλικού πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στους Ζωσιμάδες!

Ας μάθουμε όμως περισσότερα πράγματα για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή που έχτισε την καριέρα του στη Ρουμανία.

Ο Călin Vlad Morar όπως είναι ολοκληρωμένο το όνομά του, γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1993 στο Ζαλάου της Τρανσυλβανίας που είναι μία μικρή πόλη της Βορειοδυτικής Ρουμανίας και πρωτεύουσα της επαρχίας Σαλάζ.

Από μικρός του άρεσε πολύ να παίζει ποδόσφαιρο κάτι που αργότερα το έκανε κι επαγγελματικά. Στην ηλικία των 9 ετών έπαιξε στις ακαδημίες της τοπικής Juventus Criseni μέχρι και τα 13 του. Έπειτα για ένα χρόνο στην ομάδα της πόλης του, την Βιτορούλ Ζαλάου και στα 14 του αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Αρντεαλούλ Κλούζ για τρία χρόνια μέχρι το 2010.

Στα 18 του υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Γιουνιβερσιτάτια Κλούζ , αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και σε μια σεζόν πετυχαίνει 4 γκολ σε 7 συμμετοχές. Την επόμενη περίοδο (2012) μετακινείται στη Πετρολούλ Πλοϊέστι όπου αγωνίζεται για 2 χρόνια έχοντας 16 συμμετοχές και 2 γκολ. Τη σεζόν 2014-2015 επιστρέφει στη Γιουνιβερσιτάτια Κλούζ και παίζει σε 14 αγώνες. Ο απολογισμός είναι τα 3 γκολ.

Το 2013, σε ηλικία 20 ετών γίνεται διεθνής με την Κ-21 της Ρουμανίας. Το 2015 έχει ένα άτυχο πέρασμα απ’ το Ισραήλ και την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (0 συμμετοχές – 0 γκόλ). Η καλύτερη όμως περίοδος στην καριέρα του έρχεται μετά το Ισραήλ , όπου επιστρέφει στη Ρουμανία για να αγωνιστεί στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Σε 15 συμμετοχές σημειώνει 9 γκόλ!

Η τελευταία ομάδα πριν έρθει Ελλάδα για τον Παναιτωλικό ήταν η Βιτορούλ Κοστάντσα . Τη σεζόν 2016-2017 σε 14 συμμετοχές, πετυχαίνει 5 γκόλ! Το κόλπο γκρόσο με τον Παναιτωλικό έγινε προς τα τέλη του περασμένου Ιουλίου όταν και ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε για 3 χρόνια μέσα σε πελάγη ευτυχίας!

Εξάλλου ήθελε να κάνει το άλμα στο εξωτερικό και να φύγει απ’ τη Ρουμανία! Διακαής του πόθος να κληθεί στην Εθνική Ρουμανίας και αυτό ευελπιστεί να το κερδίσει μέσα από τις καλές συμμετοχές του και τα γκολ του με τον Παναιτωλικό. Προς το παρόν μετράει 2 γκολ με Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Είναι ένας παίκτης που έχει εξαιρετικό σούτ (δεξιοπόδαρος) και πάντα το δοκιμάζει. Η θέση του είναι στα άκρα της επίθεσης κυρίως απ’ τα αριστερά και όχι να αγωνίζεται ως φορ.

Μένει να δούμε τα υπόλοιπα μες στο γήπεδο τις επόμενες αγωνιστικές. Ίνδαλμά του ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Παναιτωλικός έχει ανάγκη τον καλό Μοράρ από δω και πέρα! Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του είναι τεράστια!

Ακολουθούν εντυπωσιακά γκολ απ’ τον 24χρονο Ρουμάνο στις ομάδες που έχει αγωνιστεί .


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ
http://www.nafpaktianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: