Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ολα τα 'χαμε στ' Αγρίνιο η Black Friday μας μάρανε


Σαφώς και είμαστε αντίθετοι σε κάθε αμερικανιά που φτάνει στη χώρα μας με καθυστέρηση συνήθως 50 χρόνων.Διότι με μία ημέρα "προσφορών" από τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων δεν σώθηκε ποτέ κανένας εκτός από τις ίδιες...

Στους Ελληνες τη σήμερον ημέρα λείπει το χρήμα και η εργασία κι όχι η όποια προσφορά της όποιας πολυεθνικής για μία και μόνη μέρα!

Παρ' όλα αυτά αναδημοσιεύουμε το σχετικό ρεπορτάζ της "Συνείδησης" για να δείτε πως αντιμετωπίζουν το φαινόμενο οι συμπολίτες μας...

Ψηφίζουν Black Friday οι Αγρινιώτες-Τι δηλώνουν καταναλωτές στη «Σ»

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την φετινή Black Friday. Την ερχόμενη Παρασκευή, το αμερικάνικο έθιμο που τείνει πλέον να μετατραπεί σε εμπορικό «θεσμό» στην Ελλάδα θα λάβει «σάρκα και οστά». Κάθε χρόνο όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν στην Black Friday, είτε αλυσίδες είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βλέπουν το ταμείο τους να γεμίζει. Παρά όμως το γεγονός, ότι, το αμερικάνικο αυτό έθιμο είχε ξεκινήσει και στην Ελλάδα πριν κάποια χρόνια, κυρίως στο χώρο της ένδυσης, μόλις πέρσι έγινε ευρέως γνωστό!
black-friday2
Πέρσι λοιπόν, η Black Friday έκανε «ποδαρικό» και στο Αγρίνιο και εκτός των πολυκαταστημάτων της πόλης συμμετείχαν και αρκετές τοπικές επιχειρήσεις.
Ο όρος Black Friday «προέρχεται» από την δεκαετία του 1960 στις Η.Π.Α. κατά την οποία σηματοδοτούσε την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Τότε, τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφες, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να διαθέτουν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο καταγράφονταν οι μέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό. Συνεπώς, η Black Friday καθιερώθηκε ως πρώτη μέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Φέτος, αρκετά καταστήματα στην Ελλάδα αναμένεται να… υιοθετήσουν την «Black Friday»(Μαύρη Παρασκευή) με εξωφρενικές προσφορές.
black-friday3
Ο Φώτης Θανασούλας τόνισε: «Μακάρι να υπάρχει μια αντίστοιχη Παρασκευή και τις υπόλοιπες μέρες ώστε να ρίχνουν τις τιμές τα καταστήματα. Ίσως δεν θα βγω να ψωνίσω, αλλά συμφωνώ με τον θεσμό τηςBlack Friday».
Η Κωνσταντίνα ανέφερε: «συμφωνώ με την Black Friday, αλλά δεν ξέρω αν θα βγω να ψωνίσω, θα το σκεφτώ».
Ο Κώστας Γεωγραράς σχολίασε: «πιστεύω πως η Black Friday για κάποιους που θέλουν κάτι να ψωνίσουν μπορεί να είναι χρήσιμη, ενώ για άλλους θα είναι μια βόλτα στα μαγαζιά διασκεδάζοντας και ψάχνοντας και αυτοί ίσως για μια ευκαιρία. Δεν θεωρώ πως είναι κάτι κακό για τον καταναλωτή».
Ο Θανάσης Αθανασόπουλος είπε: «συμφωνώ με την Black Friday. Πιστεύω πως είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο, ειδικά σήμερα που είναι τόσο δύσκολα τα οικονομικά, να κάνουν τα ψώνια τους.».
Ο Άγγελος Πετσάβας υποστήριξε: «λόγω των εκπτώσεων είναι πάρα πολύ καλή η Black Friday. Τοconcept πίσω από την ημέρα αυτή δεν το γνωρίζω, αλλά ποιος δεν θα ήθελε έκπτωση σε όλα τα προϊόντα; Λόγω πανεπιστημιακών υποχρεώσεων δεν γνωρίζω πως θα είναι το πρόγραμμά μου, αλλά θα ήθελα να βγω την ημέρα εκείνη για ψώνια».
Ο Γιώργος Τσινιάς δήλωσε: «είναι ένας προσωρινός τρόπος, η Black Friday της μιας μέρας, ώστε να υπάρξει κέρδος στις αγορές και κυρίως στα μεγάλα πολυκαταστήματα, καθώς ο μικροέμπορος και ο ελεύθερος επαγγελματίας με μια οικογενειακή επιχείρηση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί, ούτε να κάνει τις εκπτώσεις που θα κάνουν οι πολυεθνικές. Θα προτιμούσα τον υγιή ανταγωνισμό».
Κων/νος Χονδρός
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: