Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ο Ζήνωνας “σφυροκόπησε” τη Λευκάδα - Ανακοίνωση του Δήμου για την κατάσταση στο νησί (φωτο & βίντεο)


Τα φωτογραφικά κλικ του Λευτέρη Ζακυνθινού αποτυπώνουν χαρακτηριστικά το χθεσινό σφυροκόπημα που δέχτηκε η πόλη της Λευκάδας από τον Ζήνωνα, όπως ονομάζεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.
Η κακοκαιρία σαρώνει το νησί της Λευκάδας με καιρικά φαινόμενα που σπανίζουν.
Δείτε βίντεο από τη νεροποντή



Φωτογραφίες από την πόλη της Λευκάδας και το ύψος που έχει φτάσει το νερό σε κάποια σημεία.
Ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας για την κατάσταση στο νησί

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Λευκάδα κατά τις τελευταίες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη βροχόπτωση, ίσως την μεγαλύτερη των πολλών τελευταίων ετών.

Στην πόλη της Λευκάδας ως τις 10:00 πμ σήμερα κατεγράφησαν 158,2 χιλιοστά βροχής.

Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς που υπάρχουν εγκατεστημένοι, τα ποσοστά βροχόπτωσης είναι μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα σ’ όλη την επικράτεια.

Τα πρωτοφανή φαινόμενα δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, σε διάφορους τομείς. Από τα προβλήματα αυτά, άλλα ήδη αντιμετωπιστήκαν και άλλα βρίσκονται στη διαδικασία αντιμετώπισης.

Επιχειρούν συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και συνεργαζόμενοι ιδιώτες και η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς. Ο Δήμος είναι σε επιφυλακή και όλες οι δυνάμεις θα επιχειρούν μέχρι την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας συμβάλλει στις προσπάθειες με την απάντληση υδάτων από κατοικίες και όπου αλλού χρειάζεται.

Τα σοβαρότερα προβλήματα έχουν ως εξής:

Α)ΥΔΡΕΥΣΗ

Πρόβλημα στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Ακτίου το οποίο αποκαταστάθηκε. Προβλήματα στα αντλιοστάσια της ορεινής Λευκάδας και της Νικιάνας.

Ορισμένες βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης.

Β) ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Εντοπίζονται σε έντονο βαθμό, στα Βαρδάνια- Αγ. Μαρίνα, Αϊ Γιάννη και στις Φύσσες.

Υπήρξαν καταπτώσεις σε δρόμους, που άλλες αντιμετωπίστηκαν και άλλες βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης.

Για την εξέλιξη των γεγονότων οι πολίτες θα ενημερώνονται με Δελτία Τύπου. Σε κάθε περίπτωση παρακαλούνται να ακολουθούν τις εκδοθείσες κατά τις προηγούμενες μέρες, οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: