Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Στα… αζήτητα το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αιτ/νία


- Μηδενική η ζήτηση από τους καταναλωτές
- Όσοι προμηθεύονται ζητούν εξόφληση σε άτοκες δόσεις

Στα αζήτητα το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αιτωλοακαρνανία.Η διάθεσή του ξεκίνησε από τις 13 Οκτωβρίου και κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται προς πώληση διαπιστώθηκε ραγδαία μείωση της ζήτησης σε σχέση με πέρσι κατά 30%!
Πλέον πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν ελάχιστοι και κατά κανόνα όσοι διαθέτουν μονοκατοικία. Οι ποσότητες που προμηθεύονται πετρέλαιο δεν ξεπερνούν σε καμία περίπτωση τα 200 με 300 λίτρα! Την ίδια στιγμή, αρκετοί είναι οι καταναλωτές που πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης με κάρτα ή ζητούν ακόμα και άτοκες δόσεις.

dimosthenis-kakouris
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρηςτόνισε στη «Σ»: «η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια είναι μειωμένη κατά 30%. 
Οι πελάτες που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν ή να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης είναι ελάχιστοι, ενώ οι ποσότητες που έχουμε παραδώσει μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά μικρές, της τάξεως των 200 ή 300 λίτρων περίπου ανά πελάτη. 
Η τιμή ενώ ξεκίνησε από τα 95 λεπτά, τώρα πλησιάζει το 1 ευρώ εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών του βαρελιού. Οι περισσότεροι πλέον πληρώνουν με κάρτα. Όλα τα πρατήρια έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα μηχανήματα από κάθε τράπεζα, ενώ υπάρχουν και πρατήρια υγρών καυσίμων που δουλεύουν και με δόσεις».
Αν και ο καιρός είναι ακόμη καλός οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στον κλάδο είναι πως το ενδιαφέρον των καταναλωτών για πετρέλαιο θέρμανσης δεν πρόκειται να αλλάξει θεαματικά. 
«Όταν μεταβληθεί ο καιρός θα υπάρξει λογικά μια αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου, αλλά όχι στο επίπεδο των προηγούμενων ετών, καθώς υπάρχει μεγάλη οικονομική στενότητα» ανέφερε ο κ. Κακούρης, ο οποίο συμπλήρωσε πως «τα τελευταία 3 με 4 χρόνια υπάρχουν μειωμένες παραγγελίες. Οι καταναλωτές βάζουν λίγα λίτρα με σκοπό να περάσουν τις γιορτές και κάποιες κρύες νύχτες του χειμώνα, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: