Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Κραυγή αγωνίας από Αγρινιώτισσα για το 16χρονο παιδί της!


- Ο ανήλικος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ακοής και η οικογένεια του απευθύνει έκκληση για βοήθεια
- Η μητέρα του ανήλικου αγοριού περιγράφει την περιπέτεια του παιδιού της στη «Σ»

Έκκληση απευθύνει η Αθηνά Λανοπούλου για τον πολυαγαπημένο της 16χρονο γιο Χρυσοβαλάντη, ο οποίος για να επιβιώσει από τη μέρα που ήρθε στη ζωή μέχρι και σήμερα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου!

Σε ηλικία 16 ετών σήμερα, ο Χρυσοβαλάντης, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την ακοή του και η μόνη λύση είναι η χρήση ειδικών ακουστικών τα οποία κοστίζουν 2.800 ευρώ. Η οικογένεια αδυνατεί να συγκεντρώσει τα χρήματα, καθώς εκτός από την άσχημη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει, το μόνο εισόδημα που έχει είναι τα χρήματα που θα λάβει ο πατέρας του Χρυσοβαλάντη από το 8μηνο του Δήμου που βρήκε δουλεία τον περασμένο Γενάρη. Οι αυξημένες ανάγκες της οικογένειας καλύπτονται από συγγενείς, φίλους και την εκκλησία.

Ο Χρυσοβαλάντης πηγαίνει 1η Λυκείου στο Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο στη Νεάπολη, καθώς η απόφαση της ειδικής επιτροπής που πέρασε στο Μεσολόγγι υπέδειξε πως αυτό το σχολείο θα ήταν κατάλληλο. Μάλιστα σκέφτεται να ακολουθήσει τον κλάδο της Γεωπονίας!

Τον Απρίλιο ο Χρυσοβαλάντης θα κλείσει τα 16. Το κόστος των ακουστικών που έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές για τον Χρυσοβαλάντη είναι 2.800 ευρώ και είναι απαραίτητη η προκαταβολή των 1.400 ευρώ.

Η κ. Λανοπούλου κατά την γέννα αντιμετώπισε σοβαρές επιπλοκές, όπως προεκλαμψία και λεύκωμα οι οποίες έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τόσο της ίδιας, όσο και του Χρυσοβαλάντη. Για να επιβιώσουν μάνα και παιδί, η εγκυμονούσα χειρουργήθηκε και οι γιατροί στην Πάτρα έδωσαν μάχη για να κρατήσουν ζωντανή τόσο την ίδια όσο και το νεογέννητο.

«Μετά από την πρώτη δυσκολία που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, ήρθε και δεύτερη, καθώς ο Χρυσοβαλάντης νόσησε από μηνιγγίτιδα και χρειάστηκε 9 μεταγγίσεις αίματος. Επίσης, φάνηκε πως είχε αιμάτωμα στο κεφάλι και ανοιχτή αρτηρία καρδιάς. Η κατάσταση έδειχνε εξαιρετικά δύσκολη. Αναγκαστήκαμε άρον – άρον να αεροβαπτίσουμε το παιδί και το ονομάσαμε Χρυσοβαλάντη, από την Παναγία την Χρυσαβαλάντου.

Ανήμερα των Βαΐων δεχθήκαμε τηλέφωνο να πάμε στο νοσοκομείο να αεροβαπτίσουμε το παιδί πριν φύγει από την ζωή. Μέσα σε μικρό χρονικό όμως χρονικό διάστημα, ως εκ θαύματος, η κατάσταση της αρτηρίας της καρδιάς του βελτιώθηκε, χωρίς μάλιστα χειρουργείο και φάρμακα και με τον ίδιο τρόπο εξαφανίστηκε και το αιμάτωμα στο κεφάλι.

Ωστόσο από την μηνιγγίτιδα έμεινε το πρόβλημα στα αυτιά που έγινε αντιληπτό όταν πήγε στο νηπιαγωγείο. Από εξετάσεις σε νοσοκομεία των Αθηνών, φάνηκε ότι είχε πρόβλημα και στα δύο αυτιά του, το οποίο δεν γιατρεύεται ούτε με εγχείριση. Του βάλαμε ακουστικά που κράτησαν καθ’ όλη την διάρκεια του δημοτικού.

Κάθε τέσσερα χρόνια δικαιούσαι από το ΙΚΑ να κάνεις τις απαραίτητες διαδικασίες για ακουστικά. Στο μεσοδιάστημα ο Χρυσοβαλαντης έμεινε με ένα ακουστικό. Έγιναν οι διαδικασίες και τα χρήματα που δικαιούταν το παιδί για τα ακουστικά μας τα κράτησε η εφορία. Με προσφορές από φίλους, συγγενείς και την εκκλησία συγκεντρώσαμε πριν δύο χρόνια κάποια χρήματα, ενώ παράλληλα ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει και ένας επαγγελματίας του κλάδου.

Τα προβλήματα όμως στη λειτουργία των ακουστικών ξεκίνησαν σύντομα. Φέτος τα ακουστικά καταστράφηκαν εντελώς. Τώρα ο Χρυσοβαλάντης έχει ένα μικρό ακουστικό που χρησιμοποιούσε στο δημοτικό, αλλά φυσικά και δεν τον καλύπτει» τόνισε η μητέρα του 16χρονου στη «Σ».

Ο αριθμός λογαριασμού της οικογένειας, όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν χρήματα από το υστέρημά τους για τον Χρυσοβαλάντη είναι: Τράπεζα Πειραιώς – Αρ. Λογαριασμού 6264-140561-338 EUR – IBAN GR 60 01712640 0062 6414 0561 338 (Αθηνά Λανοπούλου).

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: