Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

«Τσουνάμι» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Αιτ/νία

Μόνο για το μήνα Απρίλιο έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί η περιουσία 18 συμπολιτών μας

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός περιουσίας Αγρινιώτη σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας.

Εφ’ εξής, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Αιτωλοακαρνανία αναμένονται ο ένας μετά τον άλλον, καθώς μόνο μέσα στον Απρίλιο είναι προγραμματισμένοι 18, εκ των οποίων οι 9 θα πραγματοποιηθούν στις 18 Απριλίου και αφορούν καταστήματα, γραφεία και αγροτεμάχια ιδιοκτητών από το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία και τη Ναύπακτο, ενώ στο μελλοντικά αναμένονται πλειστηριασμοί και σε πρώτες κατοικίες.

«Γενικά γίνονται 700 κατασχέσεις καθημερινά από τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σαν «Δικαίωμα στη Ζωή» γνωρίζουμε πως στις 27 Απριλίου, θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς τις ΔΟΥ και θα ακολουθήσουν οι πλειστηριασμοί προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το δεύτερο «πακέτο» πλειστηριασμών από τις τράπεζες θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Γι’ αυτή την εβδομάδα, είχαν προγραμματιστεί 398 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 93 ήταν ηλεκτρονικοί.

Μέχρι και τον Οκτώβριο έχουν προγραμματιστεί 4.500 πλειστηριασμοί από τράπεζες και ιδιώτες» τόνισε στη «Σ» ο εκπρόσωπος του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» Πολύτιμος Πρέντζας.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «στις 18 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί 9 πλειστηριασμοί σε Αμφιλοχία, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο. Για ολόκληρο το μήνα Απρίλιο για την Αιτωλοακαρνανία είναι προγραμματισμένοι 18 πλειστηριασμοί.

Περάσαμε στην ηλεκτρονική εποχή αλλά λόγω του ότι δεν έχουν πιστοποιηθεί πολλοί συμβολαιογράφοι κάποιοι από τους πλειστηριασμούς θα συνεχίσουν να γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο στα Ειρηνοδικεία.

Οι περισσότεροι θα είναι λογικά ηλεκτρονικοί αν και μέχρι στιγμής στην Αιτωλοακαρνανία, την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα και Ηλεία), αλλά και τα νησιά του Ιονίου, πλην της Κέρκυρας, έχουν υποβάλει αίτηση για πιστοποίηση 17 συμβολαιογράφοι χωρίς να γνωρίζουμε αν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: