Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ακόμα και λιποθυμίες από τα τηλέφωνα των εισπρακτικών - Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ

Η περιπέτεια μητέρας στο Αγρίνιο!

Μέχρι και λιποθυμίες έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Αγρίνιο, από τη… νέα τακτική των εισπρακτικών εταιρειών, να τηλεφωνούν ακόμη και σε συγγενικά πρόσωπα οφειλετών!
Ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης

Όπως αποκάλυψε στη «Σ» ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, πρόσφατα εισπρακτική εταιρεία τηλεφώνησε σε μητέρα οφειλέτη η οποία επειδή προφανώς δεν γνώριζε το παραμικρό, ένιωσε έντονη δυσφορία, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου!

Ο νομικός κόσμος πάντως και το ΙΝΚΑ συμβουλεύουν τους οφειλέτες να προβαίνουν σε απειλές και μηνύσεις, ιδιαίτερα για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με ξεκάθαρη παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Δεν διστάζουν να τηλεφωνούν ακόμα και σε συγγενείς οφειλετών - Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες

Η πίεση έχει γίνει αφόρητη για χιλιάδες δανειολήπτες από τις εταιρείες, οι οποίες στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν ότι μπορούν για χάρη των πελατών τους, ενοχλούν συγγενείς ακόμα και συνεργάτες των οφειλετών.

Τι και αν ο νόμος για την λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών αυστηροποιήθηκε και οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη επιείκεια και σεβασμό στους τρόπους επικοινωνίας ειδικά σε όσους έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες στις ενώσεις προστασίας δανειοληπτών ότι οι εισπρακτικές τους έχουν κάνει την ζωή κόλαση. Γεγονός που επιβεβαιώνει ο κ. Λεχουρίτης.

Μάλιστα, συνηθίζουν να λένε πως… ανήκουν σε δικηγορικό γραφείο για να… τρομάξεις ακόμη περισσότερο!

Είναι χαρακτηριστικό πως είναι τέτοια η πίεση που επιδεικνύουν που… τηλεφωνούν ακόμη και μεσημβρινές ή βραδινές ώρες, Κυριακές ακόμα και σε αργίες!

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας προανήγγειλε την αναθεώρηση του νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ), ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ότι η επεξεργασία του σχετικού νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και υπάρχει συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους για να αναμορφωθεί το πλαίσιο.

Οι καταγγελίες πάντως πέφτουν βροχή και στην Αιτωλοακαρνανία και κάποια στιγμή το μαρτύριο… αυτό θα πρέπει να τελειώνει με νομοθετική ρύθμιση.

Νίκος Αγγελόπουλος
Εφημερίδα "ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: