Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Μεσολόγγι: 100 οικογένειες ζουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο!

Έκκληση βοήθειας από τα στελέχη της Δομής για ενίσχυση με τρόφιμα - Τουλάχιστον 800 άτομα ενδιαφέρονται να ενταχθούν

Σε στυλοβάτη της τοπικής κοινωνίας εξελίσσεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσολογγίου. Τα στοιχεία αποδεικνύουν αριθμητικά την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, συνάνθρωποί μας στο Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη σύμβουλο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Μεσολογγίου Ευαγγελία Τσέλιου – Παναγοδήμου το ζήτημα είναι πως: «δεν υπάρχει προσφορά τροφίμων προς το κοινωνικό παντοπωλείο. Κάνουμε προσπάθεια να ενημερώσουμε τους πολίτες της περιοχής για τον τρόπο λειτουργίας του και το ρόλο που παίζει προς όφελος συμπολιτών μας που έχουν πραγματική ανάγκη».

Όπως υποστηρίζει στη «Σ» η κ. Τσέλιου – Παναγοδήμου πριν λίγο καιρό, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσολογγίου είχε 300 ωφελούμενους. Σήμερα, λόγω του γεγονότος ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, ως ωφελούμενες έχει 100 οικογένειες, καθώς γίνεται επανεκκίνηση για την δομή αυτή με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία εγγραφής των ωφελούμενων.

«Μετά την ένταξή μας στο ΕΣΠΑ προσλάβαμε δύο εργαζόμενους, καθώς λαμβάνουμε επιδότηση για το προσωπικό, αλλά δεν λαμβάνουμε ενίσχυση για τρόφιμα που έχουν ανάγκη οι ωφελούμενοι» τόνισε η κ. Τσέλιου – Παναγοδήμου η οποία πρόσθεσε πως: «υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις συμπολιτών μας που βοηθάμε ως Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως μια περίπτωση χήρας μητέρας με παιδιά και πάρα πολύ χαμηλό εισόδημα, αλλά και πιο δύσκολες – δυσάρεστες περιπτώσεις. Μέχρι στιγμής έχουμε ενισχύσει 20 τουλάχιστον αντίστοιχες περιπτώσεις».

Σκοπός των ανθρώπων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μεσολογγίου είναι να ενταχθούν στη δομή αυτή, άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη και διαθέτουν πολύ χαμηλό εισόδημα, ώστε να μπορεί το κοινωνικό παντοπωλείο να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι δυνατότητες του Δήμου και της δομής είναι περιορισμένες, όπως σημείωσε η κ. Τσέλιου – Παναγοδήμου.

«Το ενδιαφέρον για ένταξη στο κοινωνικό παντοπωλείο είναι πολύ μεγάλο. Επιθυμούν να ενταχθούν 800 άτομα, αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε τον αριθμό αυτό. Συνεπώς θα ενταχθούν άτομα με πάρα πολύ χαμηλό εισόδημα, χωρίς να διαθέτουν επιπλέον όπως λ.χ. κάποιο επίδομα. Προέχει όμως η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου από τον κόσμο. Το περίσσευμα του καθενός για εμάς είναι πολύ σημαντικό».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: