Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

4,5 χρόνια φυλάκιση για την αιματηρή ομηρία στην ΔΟΥ Βόνιτσας


Η υπόθεση της αιματηρής ομηρίας στην ΔΟΥ Βόνιτσας, στις 21 Δεκεμβρίου του 2010, αναβίωσε σήμερα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο Αγρίνιο, με κατηγορούμενο τον 55χρονο σήμερα δράστη της ομηρίας.

Ήταν Δεκέμβριος του 2010, όταν ένας 47χρονος από την Κανδήλα επισκέφθηκε τη Δ.Ο.Υ. Βόνιτσας για τακτοποίηση φορολογικής εκκρεμότητάς του. Ο 47χρονος, όπως φάνηκε στη συνέχεια, ήταν αποφασισμένος για όλα…

Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση διακοπή άσκησης του επαγγέλματος του ως σιδηρουργού. Επειδή θεώρησε ότι δεν εξυπηρετείται αφού είχε επισκεφθεί σε προγενέστερο χρόνο δύο φορές την Δ.Ο.Υ., αρχικά απείλησε ότι θα κάψει τον 60χρονο προϊστάμενο της υπηρεσίας επιδεικνύοντας πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υγρό που έφερε μαζί του και στη συνέχεια με την λαβή πιστολιού που έβγαλε από την τσέπη του, τον τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο.

Αμέσως μετά, με την απειλή του όπλου κράτησε ως όμηρο 47χρονο υπάλληλο, ενώ οι υπόλοιποι έξι υπάλληλοι και δεκαπέντε συναλλασσόμενοι πολίτες που βρίσκονταν μέσα, εξήλθαν πανικόβλητοι από το κτίριο.

Το μεσημέρι μετά από επιχείρηση και αφού είχε προηγηθεί προσπάθεια από ειδικούς διαπραγματευτές, είχε επιτευχθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις η σύλληψη του δράστη και η απελευθέρωση του ομήρου. Κατά την σύλληψη όμως, ο 47χρονος, πυροβόλησε μία φορά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξιό ισχίο 46χρονος τότε Αξιωματικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο τραυματισμός του αστυνομικού ήταν σοβαρός και έλαβε δυο χρόνια αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του.

Στο δικαστήριο σήμερα, στον 55χρονο δράστη, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών που, όπως έγινε γνωστό, είναι εξαγοράσιμη και θα πληρωθεί με 36 ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου.
http://www.agriniopress.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας σχετικά με σύλληψη ένοπλου δράστη στη Δ.Ο.Υ. Βόνιτσας στις 21 /12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: