Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

"Πόλεμος" μεταξύ νυν και τέως Διοικητή με αφορμή τον Μαγνητικό Τομογράφο του Νοσοκομείου Αγρινίου, που... παραμένει ακόμη μέσα στις ζελατίνες


Αγριος "πόλεμος" ξέσπασε μεταξύ νυν και τέως Διοικητή με αφορμή τον Μαγνητικό Τομογράφο του Νοσοκομείου Αγρινίου που παραμένει ακόμη μέσα στις ζελατίνες,ενώ προφανέστατα απ' όσα λέγονται και από τους δύο οι αιτίες είναι πάρα πολλές.

Δείτε την επίμαχη συνέντευξη που άναψε τα αίματα και στη συνέχεια διαβάστε τις ανακοινώσεις τους και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...


Δελτίο Τύπου του κυρίου Δημήτρη Μιχάλη
Αθήνα 20/5/2018
Θέμα: Μαγνητικός Τομογράφος Νοσοκομείου Αγρινίου

Στη συνέντευξή του προ ημερών στον Αχελώο TV ο κ. Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε «Κάποιοι πρέπει να προσέχουν τι λένε», αναφερόμενος σε αυτά που έχω πει σχετικά με τον Μαγνητικό Τομογράφο του Νοσοκομείου και άρχισε να πετροβολά με ανακρίβειες, αλλά και συκοφαντικά υπονοούμενα.

Ακριβώς, κ. Παπαδόπουλε, κάποιοι πρέπει να προσέχουν τι λένε. Μόνο να κοιτάτε προς τον καθρέφτη όταν το λέτε.

Βάλατε λοιπόν κάποια βασικά ερωτήματα για το θέμα και τα απαντήσατε με υπονοούμενα δοσοληψιών.

Επειδή δεν είναι όλοι από την ίδια πάστα του λαϊκισμού φτιαγμένοι, σας υπενθυμίζω (και όχι βέβαια τόσο σε σας, καθ’ ότι τα γνωρίζετε, αλλά τα «ξεχνάτε», όσο στους συμπολίτες μας) ότι:
1. Οι έρευνες για το τι συνέβαινε με το Μαγνήτη άρχισαν άμεσα μετά τη βλάβη και επεδίωκαν ουσιαστική απάντηση για τα αίτια.

Οι λόγοι καθυστέρησης είναι γνωστοί, αφού κατ’ επανάληψη τους ανέφερα. Κάποιοι όμως, όπως και σείς, έχουν επιλεκτική αμνησία

Αφ’ ενός η εταιρεία που συντηρεί το Μαγνήτη απέφυγε να δώσει απάντηση στο τι φταίει, αφ’ ετέρου η ΔΕΠΑΝΟΜ απαξίωσε να απαντήσει με αποτέλεσμα να απευθυνθούμε σε ιδιώτη μελετητή.

Όλα αυτά τα γνωρίζατε ως μέλος του Δ.Σ. και δεν είχατε αντιπροτείνει άλλο χειρισμό. Τώρα γιατί υπάρχουν ερωτήματα για τους λόγους καθυστέρησης; Αν δεν υπαγορεύονται από λαϊκισμό, τότε από τι υπαγορεύονται;

Να επισημάνω μάλιστα εδώ ότι, με αφορμή αυτή την βλάβη, ξεκίνησε και έρευνα για την γενική κατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των χώρων εγκατάστασής του. Ζητήθηκε επισήμως-εγγράφως από ΔΕΠΑΝΟΜ και Υπουργείο Υγείας (Τεχνικές Υπηρεσίες) να ενημερώσουν αν υπήρχαν μελέτες και εγκρίσεις για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Οι απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, κάποιους φαίνεται τους ανησυχούσαν. Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς τις πιέσεις για εσπευσμένη επισκευή, αν και δεν υπήρχε δυνατότητα να λειτουργήσει λόγω έλλειψης γιατρού;

Η έρευνα βέβαια, με την αποχώρησή μου, δεν ολοκληρώθηκε. Μήπως εκεί να ψάξετε κ. Παπαδόπουλε για τυχόν δοσοληψίες; Αλλά δεν θα το κάνετε, είμαι σίγουρος. Όσο για την επισκευή γνωρίζετε ότι διεκπεραιώθηκε επί των ημερών μου, αμέσως μετά τις στοιχειώδεις απαντήσεις από τον ιδιώτη μελετητή. Ακόμη όμως και σ’ αυτό αφήσατε να αιωρείται ότι έγινε από εσάς. Τόσος λαϊκισμός πιά !!

2. Η κάλυψη της κενωθείσας θέσης του ακτινολόγου γιατρού το καλοκαίρι του 2017, ζητήθηκε άμεσα να προκηρυχθεί, με σχετικό έγγραφο προς την ΥΠΕ και το Υπουργείο, κατά τα προβλεπόμενα. Όμως, ακόμη και πρόσφατα που δόθηκαν θέσεις σε νοσοκομεία (μαζί με τις θέσεις των ΤΕΠ), η θέση αυτή δεν εγκρίθηκε για προκήρυξη. Είναι σ’ αυτό υπόλογος ο πρώην διοικητής ή η πολιτική ηγεσία? Και εδώ λαϊκίζετε «αναγγέλλοντας» ότι ζητήσατε την προκήρυξη της θέσης (που ήδη έχει ζητηθεί !!), για να αποκρύψετε τις ένοχες στάσεις των προστατών σας εκεί ψηλά που δεν προκήρυξαν τη θέση, αν και γνώριζαν την άμεση ανάγκη που υφίσταται.

3. Ζητήθηκε από την ΥΠΕ επικουρικός γιατρός με εξειδίκευση στην μαγνητική τομογραφία και διορίστηκε ακτινολόγος χωρίς εξειδίκευση. Το γνωρίζετε και αυτό, αλλά το αποκρύπτετε για να προστατεύεστε τους «προστάτες σας» στην ΥΠΕ που ανεύθυνα διόρισαν μη εξειδικευμένο. Ή μήπως έχετε κοντή μνήμη?

4. Ζητήθηκε κατ’ επανάληψη σε συσκέψεις με τους ακτινολόγους να προτείνουν κάποιον για μετεκπαίδευση. Μηδενική ανταπόκριση.
Ζητήθηκε από τον ίδιο τον ΥΠΕαρχη, ως ακτινολόγος που είναι, να προσέλθει σε σύσκεψη με τους ακτινολόγους στο νοσοκομείο να διερευνήσουμε τις δυνατότητες από κοινού και να ληφθούν αποφάσεις. Αρνήθηκε επιδεικτικά.
Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν μπορούσα να υποχρεώσω κάποιον να μετεκπαιδευτεί.
Η ΥΠΕ μπορούσε, αλλά, όπως συνηθίζει, ένιπτε τας χείρας της.

Τελικά, προκειμένου να κάμψω την απροθυμία εντός του νοσοκομείου και να παρακάμψω την αδιαφορία της ΥΠΕ, λίγο καιρό πριν φύγω, απέστειλα έγγραφο σε όλους τους εμπλεκόμενους (Ακτινολογικό Τμήμα, Δ/ση Ιατρικής Υπηρεσίας, Επιστημονικό Συμβούλιο) να καταθέσουν πρόταση για το θέμα, προκειμένου να είναι αποτυπωμένη εγγράφως η στάση τους.

Το γιατί αποφάσισαν τώρα να προτείνουν οι ακτινολόγοι κάποιον, είναι σαφές πως αποτελεί απόρροια του ότι τα πράγματα έφτασαν στα άκρα και οι εμπλεκόμενοι (Ακτινολογικό Τμήμα, Δ.Ι.Υ., Ε.Σ.) έπρεπε να απαντήσουν στις έγγραφες αιτήσεις που λάβανε, προκειμένου να μην εκτεθούν περισσότερο.

Και βέβαια τις ενέργειες που γίνονταν να επιστρατευτεί κάποιος για εκπαίδευση, επίσης τις γνωρίζατε ως μέλος του Δ.Σ. Και στην περίπτωση αυτή δεν είχατε αντιπροτείνει οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση. Τώρα όμως, προκειμένου να λαϊκίσετε και πάλι, κάνετε τις κορόνες σας, φτάνοντας στα όρια της συκοφαντίας. Ή μήπως τώρα σας ήρθαν φαεινές ιδέες, με τις οποίες λύσατε το πρόβλημα, που δεν τις είχατε τότε να τις καταθέσετε?

5. Ζητήθηκε από την ΥΠΕ να αποσπάσει κάποιον γιατρό, έστω και μία μέρα τη βδομάδα, προκειμένου να εξυπηρετούνται τουλάχιστον οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, ώστε να μην πηγαινοέρχονται τα ασθενοφόρα στην Πάτρα για εκτέλεση μαγνητικής ή να επιβαρύνονται οι νοσηλευόμενοι πολίτες με εκτέλεση μαγνητικής στα ιδιωτικά κέντρα. Η αλήθεια είναι πως η ΥΠΕ απευθύνθηκε σε ορισμένους γιατρούς. Συνάντησε όμως απροθυμία. Και βέβαια, αν και μπορούσε να δώσει εντέλλεσθε, δεν το έκανε. Βλέπεις τα εντέλλεσθε τα κρατά για κάποια γιατρουδάκια και δεν τολμά να τα χρησιμοποιήσει εκεί που θα «στεναχωρήσει» ισορροπίες και ημετέρους. Και αυτό το γνωρίζετε. Και γνωρίζετε ότι είναι η μόνη άμεση λύση, αλλά η ΥΠΕ την αρνείται. Το κάνετε κι αυτό γαργάρα όμως, γιατί αν το λέγατε, θα εκθέτατε τους πάτρωνές σας.

Τελικά οι μισές αλήθειες είναι πιο δόλιες και από το ψέμα. Και από ότι φαίνεται το γνωρίζετε καλά.
Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αν όντως η τελική απόφαση των ακτινολόγων για εκπαίδευση, επηρεάζονταν και από την δική σας παρέμβαση. Απεναντίας θα με χαροποιούσε.

Ακόμη όμως και αν αυτό ίσχυε, πώς εξ’ αυτού μηδενίζονται όλα αυτά που συνθέτουν ένα πάζλ ανευθυνότητας, όπως η ανευθυνότητα της ΥΠΕ (επικουρικός, άρνηση απόσπασης γιατρού, άρνηση προσέλευσης του Διοικητή στο νοσοκομείο για αναζήτηση από κοινού λύσης) και οι πιέσεις της για «γρήγορη» επισκευή και αδιαφορώντας για τις ανησυχίες που μας οδήγησαν σε διεξοδική διερεύνηση αιτίων; Και γνώριζε ότι δεν διερευνούσαμε μόνο τα αίτια της βλάβης του μαγνητικού, αλλά και την αιωρούμενη νομιμότητα / έγκριση των μελετών του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού γενικότερα.

Πως επίσης μηδενίζεται η αδιαφορία του υπουργείου (μη προκήρυξη μίας τόσο κομβικής θέσης);
Δυστυχώς υπάρχουν πολλά που στιγματίζουν το «ηθικό πλεονέκτημα» αυτών που έπρεπε να πρωτοπορούν. Και όσο και αν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί με δημιουργία εντυπώσεων, αυτά θα είναι πάντα παρόντα και θα ακολουθούν τους «κτήτορές» τους.

Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συκοφαντείτε τον τέως διοικητή, θεωρώντας πως με αυτό και ψήφους κερδίζετε και αποδυναμώνετε την κριτική που άσκησε απέναντι στους πάτρωνές σας, νομίζοντας ότι τους παρέχετε προστασία.

Δεν θεώρησα την προηγούμενη φορά, που πάλι αφήνατε σε συνέντευξή σας υπονοούμενα δοσοληψιών (περί απ’ ευθείας ανάθεσης), πως αξίζει απαντήσεως το παραλήρημά σας. Βλέπω με λύπη μου όμως ότι συνεχίζετε.
Συμπεραίνω λοιπόν ότι δεν είναι απλά επιπόλαιη έκφραση, αλλά δομημένη διαδικασία.

Γνωρίζετε ότι λάμπετε διά της ατολμίας σας. Μην προσπαθείτε να πάρετε αξία με βαρύγδουπες ανακοινώσεις και καταδίκες των πρώην. Η διοίκηση δεν είναι πολιτικός στίβος, για να ξεδιπλώσετε τις προσφιλείς σας πολιτικάντικες πρακτικές.

Τελικά όντως κάποιος πρέπει να προσέχει τι λέει κ. Παπαδόπουλε. Ποιος όμως;
Απλά κρίμα για τον τόπο όταν τέτοιες ηθικές κατευθύνουν τις θέσεις και τις αποφάσεις ανθρώπων που ηγούνται δημόσιων δομών.
Δ.Γ. Μιχάλης, Ιατρός
τ. Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλ/νιας


Η απάντηση του κυρίου Πάνου Παπαδόπουλου

Ο κ. Μιχάλης καλύτερα να σιωπά…

Δεν σκόπευα να μπω σε αντιπαράθεση με τον πρώην Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας κ. Δ. Μιχάλη, αλλά κάποια πράγματα αναφορικά με όσα υποστηρίζει με αφορμή δηλώσεις μου για τον Μαγνητικό τομογράφο στο Αγρίνιο και όχι μόνο , πρέπει να απαντηθούν:

Οφείλει να γνωρίζει ότι ένα έργο τέτοιας εμβέλειας όπως το Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου υπό την επίβλεψη της ΔΕΠΑΝΟΜ και των αρμόδιων τεχνικών Υπηρεσιών και εγκεκριμένες μελέτες έχει και οι προδιαγραφές εκτέλεσής του έγιναν σύμφωνα με τους Δημόσιους διαγωνισμούς διαφορετικά δεν θα είχε εκτελεστεί ! Δυστυχώς κύριε Μιχάλη δεν το «κατέχετε» το θέμα και επιπλέον έχετε κακούς συμβουλάτορες.

Το ποιός έχει σχέσεις με συγκεκριμένους ιδιώτες , εμένα τουλάχιστον δεν με αφορά και ως
εκ τούτου ψάξτε στον περίγυρό σας.

Είναι απορίας άξιο γιατί επί ενάμιση χρόνο δεν επισκευάστηκε ο Μαγνητικός , δεν φροντίσατε για την αντικατάσταση του εκπαιδευμένου γιατρού που αποχώρησε και δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για εκπαίδευση Ιατρού Ακτινολόγου του Νοσοκομείου μας όταν εσείς αποχωρήσατε , πράγμα το οποίο επιτείνει τους προβληματισμούς για τις όποιες καθυστερήσεις . Τώρα αν σας ενοχλεί η παράλληλη εκπαίδευση και η προκήρυξη μόνιμης θέσης Ακτινοδιαγνώστη για τον Μαγνητικό στο Αγρίνιο, αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία πλέον.

Το να ρίχνετε συλλήβδην κάθε φορά τις ευθύνες στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας αποτελεί πλέον εμφατικό δείγμα τις δικής σας ανεπάρκειας και της εγωκεντρικής θεώρησης των πραγμάτων.
Το ηθικό πλεονέκτημα του καθένα αποτυπώνεται με πράξεις ζωής και όχι με άσκοπη σπατάλη χρημάτων για γυαλιστερά γραφεία της τάξης των 10.000 € και τέντες σκίασης αυτοκινήτων για τους Διοικούντες. Αυτά μας μάραναν……

Το ποιος λάμπει δια της ατολμίας του κ. Μιχάλη αφήστε να το κρίνουν οι Γιατροί το Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό οι οποίοι στην κυριολεξία ήταν και είναι καθολικά απέναντί σας!!
Μπορείτε να μας το εξηγήσετε αυτό ? Αν ατολμία είναι η εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων σε φύλαξη και καθαριότητα (τις οποίες κρατούσατε στο συρτάρι σας) , η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη έξι (6) μονίμων Ιατρών στα ΤΕΠ και η εργασιακή ηρεμία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Δικαίωμά σας να μιλάτε για λαϊκισμό, πολιτικαντισμό , και ηθική ατόμων που ηγούνται δημοσίων δομών.

Μια υπόσχεση σας δίνω κ. Μιχάλη : σύντομα θα λογοδοτήσετε εκεί που πρέπει και γνωρίζετε πολύ καλά το γιατί…

Υ.Γ. 1 : Είναι ηθικό να αποστέλλετε μια ημέρα μετά την διαγραφή σας από το Μητρώο ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου και τρείς ημέρες πριν την αποχώρησή σας βαρύνουσας σημασίας έγγραφα προς Φορείς που εποπτεύουν το Νοσοκομείο χωρίς κανείς να γνωρίζει τίποτα? Ενάμιση χρόνο τώρα δεν γνωρίζατε κάτι για τον «φόνο»? Που ακούστηκε γιατρός να «δίνει» όλους τους γιατρούς του Νοσοκομείου χωρίς ίχνος διαπιστωμένης ή ελεγχόμενης παραβατικότητας?

Υ.Γ. 2 : Το ότι μετά την «αποδρομή» σας από το Γ.Ν. Αιτωλ/νίας δεν σας έχουν απαντήσει με όσα κατά καιρούς «περιοδιολογείτε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν δείχνει ατολμία φυσικά. Είχαν και έχουν γνώση οι φύλακες. Απλούστατα έχουμε σοβαρότατη δουλειά να κάνουμε από το να ζητάμε καθημερινά έγγραφες εξηγήσεις , απολογίες και να στήνουμε ΕΔΕ επί παντός επιστητού σηκώνοντας στο πόδι όλο το Νοσοκομείο.

Υ.Γ. 3 : Ουδείς αναντικατάστατος λοιπόν . Όλοι θα κριθούμε εκ του τελικού αποτελέσματος. Ο καθένας αφήνει Το αποτύπωμά του στο πέρασμά του.

Σας συνιστώ να δείτε την θεατρική του Γ. Σκούρτη «Κομμάτια και θρύψαλα». Εκεί στα «κομμάτια» ένας Γιατρός έχει Πρωταγωνιστικό ρόλο…… τώρα τα «θρύψαλα» είναι αμφίβολο αν μπορούν να συμμαζευτούν….

Aνταπάντηση του κυρίου Μιχάλη στην απάντηση του κυρίου Παπαδόπουλου

o ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ
στα χέρια πολιτικάντηδων παλιάς κοπής.

Σε συνέντευξή του στον Αχελώο TV ο κ. Παπαδόπουλος (διοικών στο Ν.Αγρινίου), άφησε υπονοούμενα δοσοληψιών για τον τέως διοικητή (εμένα), προσπαθώντας να προσφέρει υπηρεσίες στην ένοχη ΥΠΕ και να παίζει το πολιτικάντικο παιχνίδι του, προκειμένου να δείξει «έργο». Ένα «έργο» που όλο αυτό το διάστημα τον κάνει να λάμπει διά της ατολμίας του και τις αυριανίστικου τύπου κορώνες του.

Τα γεγονότα όμως, είναι εδώ και μαρτυρούν για τα πεπραγμένα όλων.

Μετά τη δημοσίευση του δελτίου τύπου που εξέδωσα, επανήλθε, ως ανέμενα, άλλωστε.
Τα όσα αναφέρει επιβεβαιώνουν απλά το λαϊκίστικο προφίλ του και τίποτε άλλο.

Σ’ αυτά θα πώ μόνο τούτα:
1. Τα περί Μαγνητικού, ΥΠΕ κ.λπ έχουν ήδη εξαντληθεί σε παρουσίαση στοιχείων και ο καθένας μπορεί να κρίνει. Όσο για το αν «έγιναν σύμφωνα με τους Δημόσιους διαγωνισμούς διαφορετικά δεν θα είχε εκτελεστεί», θα το μαθαίνατε, αν ολοκληρώνονταν οι έρευνες. Αλλά βέβαια, εσείς «το κατέχετε» δεν τις χρειάζεστε.

2. Ακόμη και για τις τέντες και τα γυαλιστερά γραφεία, δεν θυμάμαι να είπατε τίποτε, τότε. Γιατί τώρα? Αλλά η ηθική σας προφανώς εξαντλείται στο φαίνεσθε και όχι στο πράτειν

3. Συγνώμην που δεν συνειδητοποίησα πως αποτελεί έργο «τόλμης» σας η επικείμενη στελέχωση των ΤΕΠ. Μάλλον πρέπει να πιάσετε την ιστορία από την πρώτη σελίδα.

4. Για τις συμβάσεις στην καθαριότητα και φύλαξη πώς προκηρύχτηκαν με δική μου υπογραφή, αφού τις φύλαγα στο συρτάρι μου, είναι απορίας άξιο.

5. Όσο για τις ΕΔΕ, καλά θα κάνατε να σας απασχολούν γιατί αφορούν απώλειες ζωής και δεν είναι «πάρεργο» όπως προσπαθείτε να το παρουσιάσετε. Στις άλλες περιπτώσεις ήταν πειθαρχικοί έλεγχοι συμπεριφορών άδικων προς τους πολίτες. Και εκείνα όμως είναι πάρεργο για σας, ως φαίνεται. Εμ, βέβαια, θα στενοχωρήσουμε ομαδούλες για τους πολίτες?

6. Στα άλλα –που και πάλι εξαπολύει απειλές- θα ήταν κρείτον του λαλείν το σιγάν. Αν εγώ έδωσα και που και τι, είναι άλλοι που θα κρίνουν αν καλώς ή όχι έκανα. Ας τους αφήσει λοιπόν να κρίνουν.

Απλά έχω ένα ερώτημα. Αν εγώ ζήτησα έλεγχο για κάποια πράγματα, τι φοβούνται οι καθαροί ουρανοί? Θα φανεί βέβαια παρά το ότι κάποιοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τους ελέγχους. Ή δε γνωρίζετε κ. Παπαδόπουλε και για την κατευθυνόμενη εκτέλεση αξονικών (και μαγνητικών)? Και για την κατάχρηση εξετάσεων και την εξυπηρέτηση πελατών σε βάρος του νοσοκομείου? Αυτά φόβισαν κάποιους και θέλετε την κεφαλή μου επί πίνακι για να μην ερευνηθούν? Είπαμε να «προσφέρετε υπηρεσίες» αλλά όχι και έτσι.

Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει πολλάκις προσπαθώντας να συσκοτίσει τα δεδομένα. Βλέπεις, πες, πες, κάτι μένει.

Οι πολίτες όμως έχουν κρίση και σε αυτούς τον παραδίδω.

από http://sinidisi.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Θα λειτουργήσει και πότε ο Μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: