Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ομολογία Τσίπρα: "Νίκη το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα «Μακεδονία»..."! (βίντεο)

Αρα το "Μακεδονία" το δώσαμε,για τον Τσίπρα το έδωσαν άλλοι...

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μπουτάρη, στην Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν από την λήξη
της θητείας της κυβέρνησης,ενώ για το Σκοπιανό τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να βάλει ένα προσδιορισμό μπροστά από το όνομα της «Μακεδονίας» και έδωσε και επίσημα το χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.


Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «μη τυχαίο περιστατικό» τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο κ. Μπουτάρης, ενώ εξέφρασε την αμέριστη στήριξη προς το πρόσωπό του. Παράλληλα, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει μακρά προϊστορία σε επεισόδια τραμπούκικων επιθέσεων, κάνοντας έμμεση αναφορά στη δράση του παρακράτους κατά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά, για ακόμη μία φορά, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, επιρρίπτοντας ευθύνες για την «ακατάσχετη σεναριολογία» στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Η θητεία της κυβέρνησής μας ολοκληρώνεται το 2019. Παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Εχουμε μπροστά μας άλλο ένα χρόνο για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας και να μπορούμε να λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος να μην το ζήσω αυτό, να είμαι πρωθυπουργός μέχρι το τέλος. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε αυτό».

Αναφερόμενος, τέλος, στο Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «νίκη το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία. Δεν πάμε να δώσουμε πάμε να πάρουμε αυτό που έδωσαν άλλοι» είπε εξάλλου ο κ. Τσίπρας για το Σκοπιανό. «Λέγονται 70 χρόνια ‘’Μακεδονία’’, αλλά έχουν ρίζες σλάβικες και αλβανικές, και το παραδέχονται οι άνθρωποι… Είναι κέρδος να βάλουμε ένα προσδιορισμό» εξήγησε.

«Δεν ήταν τυχαίο γεγονός, ήταν μια ξεκάθαρα οργανωμένη επίθεση, δεν ξέρω τι τελικό σκοπό είχαν εμείς δεν θα καθίσουμε να μείνουμε με τα τρία στρατιωτάκια (σ.σ που του επιτέθηκαν), αυτά ήταν παιδικά παιχνίδια, πρέπει να φτάσουμε τη ρίζα» σχολίασε από πλευράς του ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε στο μαύρο σκοταδισμό στο φασισμό, αριστερό ή δεξιό, είναι ένας ο φασισμός η λογική ‘’αυτό που λέω εγώ και τίποτε άλλο’’» τόνισε, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι προτίθεται να επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία για τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: