Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Σπ. Αδάμης για αποζημιώσεις και αντιπλημμυρική προστασία: «Η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα»

Δυσφορία για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Μαυραγάνη στη Βουλή

Ευθεία επίθεση στον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο Μαυραγάνη, εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Αδάμης, για τον τρόπο κατά τον οποίο απάντησε στον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη, προ ημερών στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών της περιοχής.

«Βλέπουμε πως δεν υπάρχει καμία πρόνοια πέραν του ΦΕΚ και των δηλώσεων και της προσπάθειας να κατασπαταληθεί ο πολύτιμος χρόνος. Ζητούμε, επιμένουμε και εκφράζουμε την ανησυχία μας για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα. Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα βρει τους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν εκτεθειμένους στο έλεος των καιρικών φαινομένων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αδάμης με αφορμή την απάντηση Μαυραγάνη.

«Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, εκδώσαμε ψήφισμα συμπαράστασης στους πληγέντες – πλημμυροπαθείς του Δήμου Αγρινίου. Όμως με τεράστια έκπληξη ακούσαμε στη Βουλή τον αρμόδιο υφυπουργό για τις αποζημιώσεις, τον κ. Μαυραγάνη, να απαντάει σε επερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη, με μια αδιαφορία και άγνοια πάνω στο θέμα των πλημμυροπαθών.

Από όσα είπε και δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης, σαν αρμόδιος και πιθανώς αναρμόδιος Υφυπουργός, φαίνεται πως αγνοεί παντελώς την κατάσταση και την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι πληγέντες, όπως φυσικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας στις περιοχές αυτές.

Παραπέμπει στο αόριστο και άδηλο μέλλον και το χειρότερο είναι ότι η θερινή περίοδος ξεκίνησε και δεν βλέπουμε καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της αντιπλημμυρικής προστασίας. Από την πλευρά του Δήμου Αγρινίου έχουν γίνει μελέτες για να μπορέσουν να βοηθηθούν οι κύριοι της κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Αγρινίου βλέπουμε πως δεν υπάρχει καμία πρόνοια πέραν του ΦΕΚ και των δηλώσεων και της προσπάθειας να κατασπαταληθεί ο πολύτιμος χρόνος. Σε λίγους μήνες ο καιρός πάλι θα αλλάξει, από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και στον χειμώνα. Η πολιτεία αυτή την στιγμή σφυρίζει αδιάφορα.

Η εκτίμησή μας είναι ότι προσπαθούν να ροκανίσουν πολύτιμο χρόνο. Ζητάμε επίμονα να αναλάβουν την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Από λόγια χορτάσαμε. Θέλουμε έργα και άμεσες δημοπρατήσεις. Να σκύψουν και να αντιδράσουν άμεσα στα θέματα των πληγέντων και των περιοχών τους» δήλωσε στη «Σ» ο κ. Αδάμης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, καταλόγισε ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις που έδιναν προτεραιότητα σε «έργα βιτρίνας» και όχι σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Αυτό είναι βαθιά ριζωμένο σε όλη τη δημόσια διοίκηση, αλλά και στην κοινωνία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία ζητάει τα ανάλογα έργα», πρόσθεσε, κάνοντας μπαλάκι τις ευθύνες. Ανάλογη τακτική ακολούθησε και για το γεγονός ότι δεν έχουν αποζημιωθεί οι πλημμυροπαθείς εδώ και έξι μήνες, υποστηρίζοντας ότι «δεν υποβλήθηκαν οι ανάλογες αιτήσεις και δικαιολογητικά».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: