Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Δικαστικό θρίλερ στην Πάτρα: "Με βίαζε ο πατέρας μου" λέει η κόρη - Την διαψεύδει η μάνα της


Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο Κακουργημάτων Πατρών και αντιμέτωπος με τη βαρύτατη κατηγορία του βιασμού κατ΄εξακολούθηση της κόρης του για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν ήταν σε πολύ μικρή ηλικία, βρίσκεται από χθες ένας άνδρας, κάτοικος νησιού του Ιονίου. 

Ο άνδρας, με καταγωγή από άλλη χώρα, έχει προφυλακιστεί από το Νοέμβριο του 2017, μετά την καταγγελία που έκανε εις βάρος του, στον εισαγγελέα του νησιού, η 20χρονη σήμερα κόρη του, σύμφωνα με την οποία, από την ηλικία των 6 ετών και για οκτώ χρόνια, έπεφτε επανειλημμένα θύμα βιασμού από τον ίδιο της τον πατέρα.

Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη όσο και δύσκολη, καθώς η οικογένεια έχει «σπάσει» στα δύο.

Η μεν κόρη εξακολουθεί να καταγγέλλει και σήμερα τον πατέρα της, για τις ίδιες αποτρόπαιες πράξεις, έχοντας δίπλα της συγγενείς και φίλους. Από την άλλη πλευρά, η μητέρα της και σύζυγος του κατηγορούμενου, τη διαψεύδει κατηγορηματικά, ισχυριζόμενη ότι έχει «παρασυρθεί» από συγγενείς σε μια πλεκτάνη που σκηνοθετήθηκε για περιουσιακούς λόγους.

Η 20χρονη κόρη κατέθεσε χθες στο δικαστήριο όσα είχε ισχυριστεί και στην καταγγελία της στον εισαγγελέα πέρυσι τον Ιούνιο, ότι δηλαδή ο πατέρας της, τη βίαζε συστηματικά από την ηλικία των έξι ετών μέχρι και τα 14 χρόνια της. Επιπλέον, κατηγόρησε και τη μητέρα της, ότι γνώριζε αλλά δεν έκανε τίποτα.

Στη δίκη κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, ο μικρός αδελφός του κατηγορούμενου.Για κάποιο διάστημα έμεινε στο ίδιο σπίτι και κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την ανιψιά του, η οποία όπως είπε, του εκμυστηρεύθηκε ότι σε πολύ μικρή ηλικία είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατέρα της. Στο πλευρό της καταγγέλλουσας κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και ο νέος, με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις, καθώς και μια φίλη της και ο εξάδελφός της. Ολοι τους, είπαν στο δικαστήριο ότι η 20χρονη Στέλλα, τους εκμυστηρεύθηκε τις ίδιες καταγγελίες για τον πατέρα της.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ, ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ
Την υπόθεση ωστόσο, περιπλέκει μια ένορκη κατάθεση που έδωσε τον Φεβρουάριο η 20χρονη ενώπιον συμβολαιογράφου, με την οποία αναιρούσε όσα είχε πει στον εισαγγελέα. Σε αυτό το γεγονός στέκεται ιδιαίτερα η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Παναγιώτη Κεφαλληνό.

Επίσης, την κόρη διαψεύδει η ίδια η μητέρα της, όπως έκανε και χθες ενώπιον του δικαστηρίου, όπου ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν εξαιρετικός πατέρας και σύζυγος. Οπως είπε, έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε για την καταγγελία της κόρης της, ενώ δικαιολογώντας τον σύζυγό της, είπε ότι έσπευσε να εξαφανιστεί από το νησί καταφεύγοντας σε μοναστήρι, για να αποφύγει το σκάνδαλο στη μικρή κοινωνία όπου ζούσε.

Στις πιέσεις του δικαστηρίου, πώς εξηγεί το γεγονός ότι η κόρη κατηγορεί τον πατέρα της με τις χειρότερες πράξεις, ανέφερε ότι ο άνδρας της, είναι θύμα πλεκτάνης που έχει στήσει στενός συγγενής, για περιουσιακούς λόγους και έχει παρασύρει και την 20χρονη.

Σύμφωνα με τη μητέρα, ακόμα και το βράδυ πριν τη δίκη, η κόρη επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και την διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμούσε να δει τον πατέρα της στη φυλακή, και πως ήταν διατεθειμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο δικαστήριο, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στα τέλη του μήνα.

του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
από την Έντυπη Έκδοση της Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: