Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: “Κινδύνεψαν ασθενείς στο νοσοκομείο Λευκάδας για την προεκλογική φιέστα του Πρωθυπουργού”!


Παρά τις επιστημονικές αντιρρήσεις διευθυντή κλινικής του νοσοκομείου Λευκάδας, η διοίκηση προχώρησε σε υποχρεωτική μεταφορά ασθενών από το παλαιό στο νέο νοσοκομείο, με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια και την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ, στο Iatropedia.gr:“Μεταφέρθηκαν οι άρρωστοι από την παθολογική κλινική του παλαιού στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας, ενώ αυτό δεν είναι ακόμη έτοιμο να περιθάλψει ασθενείς. Το έκαναν επειδή πήγε ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια. Για να βρει αρρώστους και να δείξουν στις κάμερες ότι δήθεν ξεκίνησε η λειτουργία του”.

"Με ... γεννήτρια η παροχή του οξυγόνου"

Στο νέο νοσοκομείο προς το παρόν δεν λειτουργούν τα εργαστήρια για μικροβιολογικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ δεν έχει εγκατασταθεί ούτε ηπαροχή οξυγόνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Για το λόγο αυτό, όπως λέει, ενεργοποίησαν ... γεννήτρια ρεύματος, ώστε να υπάρχει τουλάχιστον η παροχή του οξυγόνου.
“Δεν υπήρχε οξυγόνο στο νέο νοσοκομείο, γιατί δεν μπορούσε να συνδεθεί με το ρεύμα. Ε, το έβαλαν μπροστά με τη γεννήτρια! Με τη γεννήτρια προσέξτε! Και πήγαιναν οι ασθενείς να κάνουν ακτινογραφίες και γενικές αίματος από το νέο στο παλιό νοσοκομείο, ενώ δεν έπρεπε να μεταφερθούν ακόμα οι άρρωστοι. Δεν είναι λειτουργικό το νοσοκομείο ακόμη. Υπάρχουν προβλήματα στην εγκατάσταση των μηχανημάτων. Αλλά το κάνανε προσωρινά γιατί πήγε ο Τσίπρας για να κάνει εγκαίνια σε νοσοκομείο που δεν λειτουργεί!”

Τι ΔΕΝ έδειξαν οι κάμερες στα εγκαίνια του νοσοκομείου Λευκάδας

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο Λευκάδας βρίσκεται σε τεράστια αναστάτωση εδώ και 20 ημέρες, καθώς εν όψει της μετεγκατάστασης έχουν παύσει τα χειρουργεία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται με μεταφορές σε Πρέβεζα, 'Αρτα και Γιάννενα.
Επίσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την μεταφορά των μηχανημάτων από το παλαιό νοσοκομείο, καθώς στο νέο υπάρχουν διαφορετικές προδιαγραφές,καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος:
“Το νοσοκομείο της Λευκάδος έχει σταματήσει εδώ και 20 μέρες για να κάνει χειρουργεία, γίνεται χαμός στην Πρέβεζα. Υποτίθεται για να μεταφερθεί έχει γίνει η παύση της λειτουργίας ορισμένων τμημάτωνν του νοσοκομείου. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν μπορούν να μεταφερθούν τα μηχανήματα, εργαστήρια, ακτινολογικά, όλα αυτά, γιατί δεν χωράνε ή δεν ταιριάζουν στις προδιαγραφές του νέου νοσοκομείου και υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή δεν μπορεί να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα. Μιλάμε για μετρό Θεσσαλονίκης. Με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτή τη στγιγμή να τρέχουν Πρέβεζα, Αρτα, Γιάννενα και να ταλαιπωρούνται”, αναφέρει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Κήρυξαν το νοσοκομείο Λευκάδας σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης", λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, για τις ανάγκες των εγκαινίων και της επίσκεψης του πρωθυπουργού, η διοίκηση κήρυξε το νοσοκομείο σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”:
“Το νοσοκομείο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν τίθεται σε εγκαίνια και επίσκεψη πρωθυπουργού. Αυτό γίνεται μόνο σε θεομηνία ή καταστροφή, ή σεισμό, ποτέ για εγκαίνια. Γύρισαν τους εργαζόμενους όλους εκεί για να δουλέψουν εκτός ωραρίου”, καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

"Θερμή" υποδοχή με συλλαλητήριο επεφύλαξαν στον πρωθυπουργό

Ενωμεταξύ, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας επεφύλαξε "θερμή" υποδοχή στον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 10.00 το πρωί της Κυριακής, με τη συμμετοχή ακόμη 10 σωματείων εργαζομένων και κλάδων επαγγελματιών από την Λευκάδα και την Πρέβεζα.
νοσοκομείο Λευκάδας
Οπως μεταδέδωσε ο τοπικός τύπος,  στις ομιλίες τους οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μετατρέψει τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου σε προεκλογική «φιέστα», προκειμένου να προπαγανδίσει στους κατοίκους της περιοχής το κάλπικο αφήγημά της, για την αναβάθμιση του συστήματος της δημόσιας Υγείας και της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.
Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν, επίσης, ότι οι ελλείψεις σε προσωπικόυγειονομικό υλικό καθώς και σε αναλώσιμα στο Νοσοκομείο Λευκάδας συνεχίζονται, ενώ όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, "από τις 260 οργανικές θέσεις, σύμφωνα με τον πετσοκομμένο μνημονιακό οργανισμό του 2012 οι 99 είναι κενές, η τεχνική υπηρεσία αποψιλωμένη και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες σε πλήρη διάλυση, ενώ αυξάνονται οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης (επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές, εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, συμβασιούχοι στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση)".

Δεν υπάρχουν σχόλια: