Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Κουρουμπλής,Μουζάλας,Αμυράς,Ζαγοράκης κι άλλα ηχηρά ονόματα μένουν εκτός Ευρωβουλής - Ποιοι εκλέγονται


Δεν ήταν λίγοι οι επώνυμοι που έβαλαν υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Παρά την αναγνωρισιμότητά τους ωστόσο, φαίνεται - μέχρι στιγμής - ότι δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Μεταξύ αυτών, πρώην υπουργοί, αθλητές, τραγουδιστές και ηθοποιοί.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά ευρωβουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ έξι ευρωβουλευτές.

Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ εκλέγονται μέχρι στιγμής οι εξής: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννη, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος.

Από τους επώνυμους που μένουν εκτός είναι ο Γιώργος Αμυράς (πρώτος επιλαχών μέχρι στιγμής), η Βίκυ Φλέσσα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Άκης Τσελέντης, η Πέγκυ Σταθακοπούλου και ο Μανώλης Μαυρομμάτης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται μέχρι στιγμής οι εξής: Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης, ενώ τη μάχη του σταυρού φαίνεται πως χάνουν μεγάλα ονόματα: οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μουζάλας και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, η Λυδία Κονιόρδου, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Σπύρος Δανέλλης, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο μουσικός Ρος Ντέιλι.

Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει δύο ευρωβουλευτές, με τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή να προηγούνται. Εκτός, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα πάντα, το εισιτήριο για Βρυξέλλες χάνουν ο Νίκος Παπανδρέου και ο Γιώργος Καμίνης. Από τα γνωστά ονόματα που δεν κατάφεραν να εκλεγούν ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Στο ΚΚΕ εκλέγονται οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ενώ ακολουθούν, χωρίς να εκλέγονται, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή και η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη.

Από τη Χρυσή Αυγή προηγούνται οι Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου, στην Ελληνική Λύση την έδρα κερδίζει με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ εάν το ΜέΡΑ 25 καταφέρει να μπει στην Ευρωβουλή προβάδισμα έχει η Σοφία Σακοράφα.

http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: