Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στο φαρμακείο του νοσοκομείου Αγρινίου


Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε χθες στο νοσοκομείου Αγρινίου, όταν ο Διευθυντής του φαρμακείου κατέβασε ρολά στο φαρμακείο και αρνήθηκε να εξυπηρετήσει αυτούς που περίμεναν να πάρουν φάρμακα. Πέντε από τους ανθρώπους που περίμεναν, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε, ανέφεραν το γεγονός στο διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Κραμποκούκη και αυτός με τη σειρά του έσπευσε στο φαρμακείο. Εκεί σημειώθηκαν σκηνές απείρου κάλους αφού ο διοικητής φέρεται να βάζει τις φωνές στο φαρμακοποιό και να ζητά σε έντονο ύφος εξηγήσεις. Ο φαρμακοποιός λέγεται ότι δικαιολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι φοβήθηκε από τους ναρκομανείς και τους άπορους που περίμεναν και τον απειλούσαν .
Ο διοικητής είχε δώσει εντολή στο φαρμακείο να αλλάξει το ωράριο χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς που περιμένουν αντί για τις 11-1.30 το μεσημέρι στις 9- 1.30 το μεσημέρι. Βλέποντας όμως την παλιά ταμπέλα αναρτημένη στο φαρμακείο εκνευρίστηκε και την ξήλωσε.

"Κατέβασα τα ρολά μετά από απειλές και βρισιές που δέχτηκα από κάποιους ασθενείς επειδή άλλαξα την προτεραιότητα σε μια ασθενή για να εξυπηρετηθεί, επειδή όπως είπε το παιδί της το οποίο νοσηλεύονταν είχε πάρει εξιτήριο και έπρεπε να φύγουν για να μη χάσουν το λεωφορείο. Ενημέρωσα αυτούς που περίμεναν για την αλλαγή προτεραιότητας, αλλά κάποιοι ασθενείς προχώρησαν σε απειλές και βρισιές" υποστηρίζει από την πλευρά του ο διευθυντής του φαρμακείου σε δηλώσεις του στο Agrinionet.

Ερωτηθείς εάν υπήρχε secourity στο χώρο ο φαρμακοποιός αναφέρει ότι "υπήρχε, αλλά εκείνη τη στιγμή κλήθηκε σε άλλο τμήμα, με αποτέλεσμα να λείψει για μερικά λεπτά. Βλέποντας λοιπόν αυτή την κατάσταση και δεχόμενος απειλές ενημέρωσα ότι θα κατεβάσω τα ρολά μέχρι να επιστρέψει η secourity και να μπει μια τάξη. Μέχρι να έρθουν όμως βγαίνοντας μια νοσηλεύτρια από το φαρμακείο κάποιος μπούκαρε μέσα απειλώντας και ζητώντας τα φάρμακα του. Σε αυτό το διάστημα επέστρεψε η secourity και μπήκε μια σειρά. Ο διοικητής δεν ήταν παρόν και δεν είδε το γεγονός. Παρόμοια γεγονότα με απειλές και βρισιές από ασθενείς έχουν συμβεί και στο παρελθόν γι αυτό και έχουμε ζητήσει να φυλάσσεται ο χώρος. Ο διοικητής ζήτησε να με δει στο γραφείο του αλλά ενημέρωσα τη γραμματέα του ότι υπήρχε πολύ δουλειά και δεν μπορούσα εκείνη τη στιγμή. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο φαρμακείο και έβαλε τις φωνές σε όλο το προσωπικό".

Ο φαρμακοποιός κλείνοντας αναφέρει ότι " ο μόνος τρόπος για να προφυλαχτούμε από τις απειλές και τις βρισιές που δεχόμαστε από κάποιους ασθενείς στο φαρμακείο είναι να κατεβάζουμε τα ρολά".
 http://www.agrinionet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: