Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Φωτορεπορτάζ από τη χτεσινή κατάληψη του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ- Σήμερα συγκέντρωσηδιαμαρτυρίας στα δικαστήρια για τους δύο συνδικαλιστές


Υπό κατάληψη από τις 11 το πρωί (26/1/2012) τελεί το υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Αγρίνιο, από δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ που διαμαρτύρονται για το ειδικό τέλος ακινήτων.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΕΚ Αγρινίου, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ, με την συμμετοχή και μελών της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ κλπ
Οι συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν σε καταναλωτές να εισελθουν στο κτίριο, ανήρτησαν πανό στο μπαλκόνι που «βλέπει» την Χαριλάου Τρικούπη και απέκλεισαν την συγκεκριμένη κεντρική οδό του Αγρινίου, ενώ η Τροχαία ρύθμιζε την κυκλοφορία στην περιοχή.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και το γνωστό στέλεχος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ Τίμος Παπανικολάου.
Οι διοργανωτές κατήγγειλαν το συγκεκριμένο μέτρο και γενικά την πολιτική που ασκείται, η όποια όπως είπαν έχει οδηγήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην εξαθλίωση, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να αντισταθούν.

Μάλιστα διανεμήθηκαν χαρτάκια όπου καλούνται οι πολίτες να μην πληρώσουν το «χαράτσι» και εάν η ΔΕΗ προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο , που έχει δημιουργήσει Λαϊκές Επιτροπές, για να την αποτρέψουν.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Αυριο (σήμερα 27/1/2012) το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Αγρινίου, όπου δικάζονται δυο συνδικαλιστές για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις στο πολυακατάστημα Jumbo.
 http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: