Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στο Αγρίνιο


Μια γυναίκα οδηγήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο του Αγρινίου, με μώλωπες, μετά από επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι της. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, μήνυση δεν κατατέθηκε, ενώ την ίδια στιγμή τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, είναι πλέον καθημερινά στην περιοχή

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η Αστυνομία στο Αγρίνιο, για τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, που δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως είναι σχεδόν καθημερινά. Και μάλιστα, πρόκειται για αυτά που καταγγέλλονται «τα οποία δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που συμβαίνουν και που μένουν μέσα στους τοίχους των σπιτιών», όπως σημειώνουν στο agriniopress, έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Αν και η σιωπή είναι συνενοχή, τα θύματα αυτών των επιθέσεων, που στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι γυναίκες, προτιμούν να μην μιλούν, για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να διαιωνίζεται και να έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, που έχει αυξήσει τις εντάσεις, μέσα στην οικογένεια.
Τουλάχιστον μια με δυο μηνύσεις κατατίθενται για τέτοιες επιθέσεις στην Αστυνομία κάθε εβδομάδα στο Αγρίνιο, ενώ η μεταφορά στο νοσοκομείο ατόμων που έχουν υποστεί επίθεση μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον, είναι σχεδόν καθημερινή.

Πρόκειται είτε για γυναίκες, που ξυλοκοπούνται από τους συζύγους τους, παιδιά που ξυλοκοπούνται από τον πατέρα τους, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών που χτυπούν τους γονείς τους.
Οι αστυνομικοί ακόμη θυμούνται περυσινό περιστατικό στο Ξηρόμερο, όπου πατέρας έδεσε την κόρη του σε καρέκλα και την χτυπούσε με μανία με καλώδιο!

Πρόκειται πλέον για ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί και εδώ είναι εμφανής η απουσία δομών που θα συμβουλέψουν και θα σταθούν δίπλα στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και θα ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία, ώστε τέτοιες περιπτώσεις να καταγγέλλονται αμέσως, για να περιοριστούν τα δεκάδες δράματα που σήμερα συνεχίζονται πίσω από κλειστές πόρτες, ακόμη και σε οικογένειες «υπεράνω πάσης υποψίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: