Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στο Champions League και ως εκ τούτου αλλάζει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής


Αλλαξε το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Super League ελέω ΠΑΟΚ,που συνεχίζει στο Champions League μιας και η UEFA τιμώρησε την Μέταλιστ.
Ετσι ο αγώνας με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο θα γίνει το Σάββατο 24/8 αντί της Κυριακής 25/8,που ήταν προγραμματισμένο.

Στην ανακοίνωσή της για το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, η Super League τόνιζε ότι σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν τελικά στο champions league, τότε το παιχνίδι του με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί αντί για Κυριακή 25/08 (19:15), το Σάββατο 24/08 (19:15) και αντίστοιχα το παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΛ Καλλονής θα μεταφερθεί από το Σάββατο την Κυριακή (25/08, 19:15).

Ο ΠΑΟΚ αντί της Μέταλιστ στο Champions League

Την είσοδό του στους ομίλους του Champions League θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε, καθώς η UEFA αποφάσισε την αντικατάσταση της τιμωρημένης Μέταλιστ από τους Θεσσαλονικείς.
Η είδηση 'έφτασε σήμερα τα απόγευμα στα γραφεία του «δικεφάλου του Βορρά» και σκόρπισε ..
χαμόγελα στις τάξεις των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής μέσω της ιστοσελίδας της, τονίζοντας ότι είναι οριστική και αμετάκλειτη, έστω κι αν οι Ουκρανοί έχουν το δικαίωμα προσφυγής στο CAS.
Ο ΠΑΟΚ, πάντως, από σήμερα ετοιμάζεται για τις δύο αναμετρήσεις με την πρώην ομάδα του Χούουμπ Στέφενς. Το πρώτο παιχνίδι θα διεθαχθεί στις 21 Αυγούστου στο Γκελζενκίρχεν, ενώ η ρεβάνς στις 27 Αυγούστου στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα. Η εξέλιξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια, καθώς ακόμη και σε περίπτωση που αποκλειστεί στα πλέι οφ από τη Σάλκε, θα προκριθεί αυτόματα στους ομίλους του Europa League.
Όσον αφορά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία είχε κληρωθεί η ελληνική ομάδα στα πλέι οφ του Europa League, μετά τις εξελίξεις αυτές θα περάσει χωρίς αγώνες στους ομίλους της διοργάνωσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:
«Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης της UEFA, η οποία αποτελείται από πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, αποφάσισε να αντικαταστήσει την Μέταλσιτ με τον ΠΑΟΚ για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της περιόδου 2013/14.
Κατά συνέπεια, η ελληνική ομάδα που αποκλείστηκε από την Μέταλιστ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε στα Play-off της διοργάνωσης και ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου στη Γερμανία.
Η απόφαση αυτή είναι οριστική. Η Mέταλιστ έχει τη δυνατότητα προσφυγής στο ανώτατο διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).
Τον ΠΑΟΚ δεν θα αντικαταστήσει καμία άλλη ομάδα στα Play-off του Γιουρόπα Λιγκ και ως εκ τούτου η Μακάμπι θα περάσει απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης».
Επίσης, η προγραμματισμένη για τις 25/08 αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πανατωλικό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, μετατίθεται μία νωρίτερα (24/08) αντί αυτής του Άρη με την Καλλονή, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: