Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ηττα με 2-1 για τον Παναιτωλικό στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό


Την πρώτη νίκη του στο νέο πρωτάθλημα πέτυχε ο Πανθρακικός, επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού στην Κομοτηνή. Τζάνης και Ιγκόρ τα γκολ των γηπεδούχων, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά οι Αγρινιώτες.

Εικόνα του αγώνα

Σ' ένα παιχνίδι χαμηλού ρυθμού και μετρημένων ευκαιριών ο Πανθρακικός είχε πολύ απλά ένα γκολ παραπάνω. Εκμεταλλεύτηκε αυτά που του έδωσε η άμυνα του Παναιτωλικού και επικράτησε.

Την ομάδα του Άκη Μάντζιου βοήθησε να αισθανθεί πιο άνετα στο γήπεδο το γρήγορο γκολ από την ωραία εκτέλεση του Τζάνη στο 13'. Ο σκόρερ δεν καθυστέρησε και ο Ράφαελ δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης από τη στιγμή που η μπάλα πήγε στη γωνία.

Μετά το 20' ο Παναιτωλικός ισορρόπησε την κατάσταση, μια και οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν αρκετά. Ο Μπόγιοβιτς αστόχησε, όχι όμως και ο Θεοδωρίδης στο 32' μετά την ατομική ενέργεια και το στρώσιμο του Μπακάκη. Ήταν ένα γκολ που οι Αγρινιώτες έψαξαν μετά το 1-0 και το βρήκαν με τον έμπειρο μέσο.

Αυτό που τους κόστισε στην προσπάθεια να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την Κομοτηνή ήταν το δεύτερο τέρμα που δέχθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο αμαρκάριστος Ιγκόρ ντε Σόουζα δεν συγχώρησε από τη μικρή περιοχή και με άπιαστη, καλοεκτελεσμένη κεφαλιά έβαλε ξανά τον Πανθρακικό σε θέση ισχύος.

Ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα της Κομοτηνής για να φέρει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα. Οι γηπεδούχοι θωρακίστηκαν πίσω από την μπάλα, η αναγκαστική αλλαγή του Τζάνη... επέτρεψε στον Μάντζιο να βάλει ακόμη έναν αμυντικό (Χρήστου) και μέχρι τέλους έπαιζαν έξυπνα με το χρόνο.

Αν βέβαια ο Μπόγιοβιτς στο τετ α τετ που είχε στο 58' με τον Σέρεμετ (είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Κουτσόπουλο) δεν πλάσαρε... πλάγιο (!), ίσως η μοίρα του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική. Όσο κι αν πίεσε πάντως ο Παναιτωλικός στο τελευταίο 30λεπτο, κλασική ευκαιρία δεν δημιούργησε, αφού δεν ήταν τέτοια το σουτ του Θεοδωρίδη στο 73'.

MVP

Ένα γκολ και μία ασίστ είχε στο ενεργητικό του ο Χρήστος Τζάνης, ο οποίος όσο έμεινε στο γήπεδο (αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στο 65') ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου.

Αδύναμος κρίκος

Σίλβα Τζούνιορ, Ανρί Καμαρά και Μίλαν Μπόγιοβιτς ερίζουν για τον... τίτλο. Ο Βραζιλιάνος μέσος υπέπεσε σε πολλά λάθη και δεν βοήθησε οργανωτικά, ο Σενεγαλέζος επιθετικός ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ ο Σέρβος φορ κάθε φορά που βρέθηκε σε θέση βολή είχε τη χειρότερη δυνατή επιλογή.

Σχόλιο

Μεταξύ ομάδων του ίδιου επιπέδου οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Τζάνης και Ιγκόρ δεν λάθεψαν όταν βρέθηκαν σε θέση βολής, σε αντίθεση με τον Μπόγιοβιτς που απογοήτευσε με τα τελειώματά του. Ο Πανθρακικός έκανε καλό.... ποδαρικό στην έδρα του και πήρε κουράγιο μετά από δύο ματς εκτός Κομοτηνής, την ίδια ώρα που ο Παναιτωλικός δεν πήρε τίποτα σε δεύτερο παιχνίδι μακριά από το Αγρίνιο.

Οι συνθέσεις

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος (45' Σέρεμετ), Παπαγεωργίου, Μαξίμ, Μίκουλιτς, Ντιόγκο, Λαδάκης, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Κάσες (84' Ζεκίνια), Τζάνης (65' Χρήστου), Ιγκόρ.

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Μπακάκης, Κούσας, Μελισσάς, Γκάλο, Ζούνιορ (66' Καλογέρης), Μπελόν (77' Μύγας), Θεοδωρίδης, Ιωάννου (57' Σφακιανάκης), Καμαρά, Μπόγιοβιτς.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: