Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Η Αλβανία ξεκίνησε την επιχείρηση αφανισμού των Ελλήνων της Χειμάρρας κατεδαφίζοντας τα σπίτια τους (φωτο & βίντεο)

Οι μπουλντόζες εμφανίστηκαν 3 ήμερες μετά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Στις 6:00 σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν οι μπουλντόζες στο κέντρο της Χειμάρρας,οι οποίες συνοδευόταν από το ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.Πρόκειται για μια κίνηση αιφνιδιασμού ώστε οι κάτοικοι να μην μπορέσουν να αντιδράσουν άμεσα.

Παρόμοια τακτική η Αλβανική κυβέρνηση είχε πραγματοποιήσει και στην κατεδάφιση της εκκλησιάς του χωρίου Δρυμάδες.

Είναι γνωστό σε όλους μας πως οι κατεδαφίσεις αυτές γίνονται επιλεκτικά και αφορά μόνο τους Έλληνες της Χειμάρρας και η πρώτη κατεδάφιση που έγινε το πρωί ήταν μια οικοδομή της οικογένειας Λυκώκα, η δεύτερη ήταν κατεδάφιση της επιχείρησης (βενζινάδικο) του Άλκη Νάτση και συνεχίζονται…

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η Χειμάρρα έχει αποκλειστεί από πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας και έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία στα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι κατεδαφίσεις.

Υπενθυμίζουμε πως ο ίδιος Ράμα και οι υπουργοί του στις συναντήσεις που είχαν με τους κατοίκους της Χιμάρας είχαν δεσμευτεί πως οι κατεδαφίσεις θα σταματήσουν μέχρι να δοθούν λύσεις. Οι υποσχέσεις των

Σίγουρα πρόκειται για μια άνανδρη επίθεση του Ράμα στην Χειμάρρα καθώς αθέτησε τις υποσχέσεις προς την Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ανθέλληνας Έντι Ράμα ανήμπορος να αποφύγει το σκάνδαλο των ναρκωτικών στους κόλπους της κυβέρνησης του προσπαθεί να ξεσπάσει στους Χιμαριώτες ώστε να αποπροσανατολίσει την διεθνή γνώμη.

Οι κάτοικοι της Χειμάρρας αμύνονται των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων με τον Εθνικό Ύμνο.



Κατεδαφίζουν το βενζινάδικο της οικογένειας Νάτση

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις που ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Μόλις οι οι μπουλντόζες έγιναν αντιληπτές από τους κατοίκους , πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τις παρεμποδίσει.

Η πολεοδομική υπηρεσία εισέβαλε στην Χειμάρρα με την ακολουθία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και 50 κλούβες. Οι κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο βενζινάδικο της οικογένειας Νάτση το οποίο αποτελούσε τον επόμενο στόχο. Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το βενζινάδικο έως ότου ο ιδιοκτήτης "ξηλώσει" ότι μπορεί να σώσει, παράλληλα κρατούσαν τους κατοίκους εκτός κλοιού για να μην παρεμποδίσουν την διαδικασία.

Υπάρχει έντονη φημολογία πως τα κτίρια τα οποία κατάφεραν να κερδίσουν ασφαλιστικά μέτρα από το αλβανικό δικαστήριο δεν θα πειραχτούν. Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου Άλκης Νάτσης, δεν κατάφερε να κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα και γι' αυτό χθες, Δευτέρα, επισκέφθηκε στα Τίρανα τις αρμόδιες υπηρεσίες για να λάβει μια προφορική υπόσχεση πως δεν θα του κατεδαφίσουν την επιχείρηση, κάτι το οποίο τελικά δεν τηρήθηκε καθώς αυτή την στιγμή οι μπουλντόζες έχουν ήδη ξεκινήσει την επιχείρησή τους.

Οι κάτοικοι ανήμποροι να αντιδράσουν απομακρύνθηκαν από το σημείο με κατεύθυνση το δημαρχείο όπου θα διαδηλώσουν κατά του δημάρχου Χειμάρρας και της Αλβανικής Κυβέρνησης. Δίπλα στους Χειμαρραίους βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες και ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Λεωνίδας Παππάς.




Himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: