Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Μεγαλείο ανθρωπιάς στο Αγρίνιο: Κινητοποιήθηκε μια ολόκληρη πόλη για να βοηθήσει έναν 52χρονο άστεγο!


Οι υπηρεσίες της πρόνοιας του Δήμου και το Νοσοκομείο κινητοποιήθηκαν για 52χρονο άστεγο - Επιτακτική η ανάγκη άμεσης εξεύρεσης χώρου για τη λειτουργία της στέγης αστέγων

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν για μία ακόμη φορά οι Αγρινιώτες, μπροστά στη δυστυχία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας. Χθες το πρωί, καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται πέριξ της Μητρόπολης, εντόπισαν έναν άνδρα να κοιμάται στο δρόμο, κοντά στον Ιερό Ναό. 

Άμεσα έδειξαν τα «αντανακλαστικά» και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου, στο σημείο έσπευσαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρόνοιας και σε συνεννόηση με την Διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, οδήγησαν τον 52χρονο Αγρινιώτη στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και να φιλοξενηθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Από εκεί κι’ έπειτα, κατόπιν απόφασης της αρμόδια Αντιδημαρχίας, ο άστεγος θα μεταφερθεί για φιλοξενία σε ΚΑΠΗ της πόλης, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στέγασής του.

Το περιστατικό αυτό, έρχεται να αναδείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την ανάγκη άμεσης δημιουργίας της δομής στέγης αστέγων στο Αγρίνιο, ένα πρόγραμμα που εξάλλου έχει εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή.

Παρουσιάζονται όμως εμπόδια –όπως από την πρώτη στιγμή έχει γράψει η «Σ»- στην εξεύρεση χώρου, καθώς έχουν εκφραστεί αντιδράσεις από κατοίκους περιοχών. Το εμπόδιο όμως αυτό πρέπει να ξεπεραστεί, καθώς εδώ μιλάμε για ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο και περνούν την καθημερινότητα κάτω από πραγματικά σκληρές και άκρως αντίξοες συνθήκες.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: