Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου: «Σωσίβιο» στους οικονομικά ασθενείς

Πλούσια κοινωνική προσφορά σε αναξιοπαθούντες

Σε κοινωνικό έρεισμα του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, έχει εξελιχθεί ο σύλλογος Πολυτέκνων, ο οποίος συνεχώς «απλώνει» χέρι βοηθείας σε πολύτεκνους και άλλους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο από ένα σύλλογο που δεν διαθέτει εισοδήματα, αναδεικνύει την πραγματική κατάσταση της τοπικής κοινωνίας, η οποία αναζητά «συμμάχους» για να σταθεί στα πόδια της!
Η κρίση που συνεχώς βαθαίνει, έχει εξελιχθεί σε μάστιγα την οποία ο σύλλογος αντιμετωπίζει με προσφορά – δωρεά ρούχων και παπουτσιών, αλλά και την κάλυψη δαπανών σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ή τη δωρεά χρηματικών ποσών σε πολύτεκνους και μη!
dimitris ntaoulas
Ο Δημήτρης Ντάουλας, Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων
«Κατόπιν ελέγχου που κάνουμε, διαθέτουμε κατόπιν εγκρίσεως του Δ.Σ. διάφορα χρηματικά ποσά ή καλύπτουμε έξοδα εξετάσεων και νοσοκομείων σε άτομα που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη και βρίσκονται στο όριο της εξαθλίωσης» δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων Δημήτρης Ντάουλας, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «για τα δωρεάν ρούχα και παπούτσια κάθε φορά που έχουμε διανομή έρχονται και καλύπτονται με τα προϊόντα που προσφέρουμε πάνω από 250 άτομα. Πέρσι βοηθήσαμε οικονομικά ή στην κάλυψη εξόδων για θέματα υγείας περισσότερα από 60 άτομα, ενώ φέτος, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των ατόμων ανέρχεται στους 30. Για παράδειγμα ένας καρκινοπαθείς είχε ανάγκη για τα εισιτήριά του ώστε να μετακινηθεί εκεί που έπρεπε και τα έξοδα νοσηλείας και όλα τα σχετικά, φάρμακά κλπ, τα οποία ήταν 200 ευρώ. Το ποσό αυτό το κάλυψε ο σύλλογός μας».

Αύριο μάλιστα, ο σύλλογος έχει προγραμματίσει διανομή ρούχων, κάτι που έχει επαναλάβει ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει έσοδα, παρά μόνο τη συνδρομή των μελών του,20 ευρώ ανά οικογένεια το έτος! Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο σύλλογος κάθε μήνα ενισχύει τα μέλη του, αλλά και τους υπόλοιπους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, διανέμοντας δωρεάν ρούχα και παπούτσια.
Εκτός των άλλων, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του συλλόγου, θα διανέμει στα παιδιά των μελών του που πρόκειται να φοιτήσουν στην πρώτη τάξη του δημοτικού όλα τα σχολικά είδη. Τα παιδιά αυτά φέτος είναι 500. Επίσης, ο σύλλογος βραβεύει και τους εισαχθέντες φοιτητές – μέλη του συλλόγου στα ΤΕΙκαι ΑΕΙ
Τονίζοντας πως ο σύλλογος δεν διαθέτει πόρους, ο κ. Ντάουλας μίλησε και για τις δωροεπιταγές για τα super market που προσφέρει κατά την διάρκεια των εορτών, ενώ υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που κάνει αποστέλλοντας επιστολές στην κυβέρνηση και σε μέλη της για διάφορα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: