Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Αγριεύει ο καιρός: Ερχεται η «Ευρυδίκη» με βροχές,καταιγίδες και χαλάζι

Νέο κύμα σφοδρής κακοκαιρίας ξαναχτυπά τη χώρα μας από σήμερα μέχρι και την  Παρασκευή και λέγεται «Ευρυδίκη»

Βροχερή η εβδομάδα που ξεκινά. Ο καιρός χαλάει ξανά από τα ξημερώματα της Δευτέρας και ο Νοέμβριος θα αποδείξει γιατί χαρακτηρίζεται ο πιο βροχερός μήνας του έτους.

Από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (12.11.2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Ήταν το δεύτερο σε σχεδόν 24 ώρες. Προειδοποιούσε πως ο καιρός θα αλλάξει άρδην από τα ξημερώματα της Δευτέρας (13.11.2017), με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Δευτέρας (13-11-2017) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Τη Δευτέρα (13-11-17) μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Πελοπόννησος(κυρίως τα παραθαλάσσια) και πιθανόν το πρωί η νότια Πελοπόννησος. Μέχρι το απόγευμα η ανατολική Στερεά, η Κρήτη και οι Κυκλάδες. Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονίακαι η Θράκη. Τη νύχτα προς την Τρίτη (14-11-17) η Κέρκυρα.
2. Την Τρίτη (14-11-17) το Ιόνιο και πιθανόν κατά διαστήματα η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές). Προς το βράδυ η δυτική και νότια Πελοπόννησος.
3. Την Τετάρτη (15-11-17) το Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν όλα τα ηπειρωτικά.
4. Η κακοκαιρία πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Καταιγίδες κατά ριπάς!

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, προβλέπει πως η εβδομάδα που έρχεται θα είναι πολύ βροχερή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Κατά διαστήματα και κατά τόπους θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στα τμήματα που θα εκδηλωθούν με ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.
Η κακοκαιρία θα μας προσεγγίσει από τα νοτιοδυτικά και θα κινηθεί μέσα στη μέρα προς τα βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα της επικράτειας. Αναμένονται πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Που θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες

Θα υπάρξουν αρκετά τμήματα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας που θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες.
Από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το μεσημέρι
– Λακωνίας
– Ανατολικής Αρκαδίας
– Αργολίδας
– Αττικής
– Βοιωτίας (κοντά στην Αττική)
– Κεντρική και νότια Εύβοια
– Νότια (κυρίως) και νοτιοδυτική Κρήτη
Από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα
– Κυκλάδες
– Δωδεκάνησα
– Νησιά ανατολικού, από τη Χίο και νοτιότερα
Δείτε τον χάρτη

Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα είναι άστατος ο καιρός στην Αττική. Θα ξεκινήσει να βρέχει ασθενώς και τοπικά, όμως γρήγορα τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα έχουν την τάση να δυναμώσουν. Προς τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες, θα υπάρξει και «πέρασμα» με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες από το νομό.

Άστατος καιρός όλη την εβδομάδα

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν την Τρίτη κυρίως στα δυτικά της χώρας, την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα έχουν την τάση να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας.

Δείτε το post του Γιάννη Καλλιάνου


http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: