Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Κάτοικοι Ζευγαρακίου: «Άμεσες παρεμβάσεις αλλιώς εγκαταλείπουμε τον τόπο μας»

Πως έχει η κατάσταση δύο μήνες μετά

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου το απόγευμα της Δευτέρας, έδωσαν το «παρών» τόσο ο Πρόεδρος του Ζευγαρακίου Θεόδωρος Παπαδόπουλος, όσο και αρκετοί κάτοικοι από την πληγείσα
περιοχή του Ζευγαρακίου, οι οποίοι ζήτησαν το θέμα να συζητηθεί άμεσα, καθώς δύο περίπου μήνες μετά συνεχίζουν να βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη!

Κατά την συζήτηση του θέματος, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρότεινε να συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή και εν συνεχεία να έρθει προς συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση του σώματος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο είναι επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί άμεσα το ζήτημα, καθώς αν δεν υπάρξει άμεση λύση από τους εμπλεκόμενους, οι κάτοικοι της περιοχής θα αναγκαστούν να ψάξουν άλλο τόπο για να μείνουν και να καλλιεργήσουν!

«Στο Ζευγαράκι ζούμε από τον πρωτογενή τομέα. Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε τίποτα και σε κανένα χωράφι. Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τις ελιές μας, να σπείρουμε τριφύλλι, καλαμπόκι κ.α. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλη περιοχή. Ο κάμπος μας είναι σαν γήπεδο και όταν βρέχει μετατρέπεται σε λίμνη. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, ούτε ιδιοκτησίες ούτε καλλιεργήσιμες εκτάσεις» δήλωσε στη «Σ» ο κ. Παπαδόπουλος.

Βέβαια τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ζευγαρακίου: «τα ρέματα στο ξεκίνημά τους και στο τελείωμά τους είναι σχεδόν ακαθάριστα. Καθαρίστηκε μόνο το χωριό. Η παρέμβαση που έγινε δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένη».

Βασικό θέμα για τους κατοίκους, είναι και η οικονομική τους ενίσχυση. «Δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως οικονομική βοήθεια ενώ συμπληρώνονται δύο μήνες και πιστεύω πως δεν θα λάβουμε ούτε τους επόμενους δύο μήνες» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος συμπληρώνοντας υποστήριξε: «δεν θα λάβουμε κάποια βοήθεια διότι για να γίνει αυτό θα έπρεπε να οριοθετηθεί το χωριό και η ευρύτερη περιοχή, να συνταχθεί μελέτη και να κατατεθεί στο Υπουργείο. Την ίδια στιγμή το Άνω Ζευγαράκι δεν έχει ακόμη νερό και μας δήλωσαν πως δεν το γνώριζαν. Είναι απάντηση αυτή»;

Την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία του Ζευγαρακίου πραγματοποιήθηκε τοπικό συμβούλιο με την παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: