Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Αχαΐα: Η τσάντα στα σχολεία και η αργία στην εορτή των Τριών Ιεραρχών


Παιδιά στο σπίτι, υποχρεωτικά χωρίς την τσάντα τους και εορτή, αυτή την Τρίτη 30 του μηνός, των Τριών Ιεραρχών στην Πάτρα, χωρίς πλέον τον υποχρεωτικό, κάποτε, εκκλησιασμό.

Στο τέλος αυτού του Ιανουαρίου ο υπουργός Παιδείας Κώστας
Γαβρόγλου ξεκινά να φέρει τις δικές του ανατροπές.

Η ΤΣΑΝΤΑ
«Δεν θέλουμε μαθητές χωρίς τσάντα, θέλουμε την τσάντα στο σχολείο και τα παιδιά στο σπίτι, ένα σαββατοκύριακο τον μήνα, με τους γονείς τους, χωρίς όμως σχολικές υποχρεώσεις» αναφέρει στην «Π» ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ενημερώνοντας παράλληλα ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από αυτό τον μήνα σε όσα σχολεία έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες.

«Ολοκληρώσαμε ένα κύκλο ενημέρωσης με τους σχολικούς συμβούλους οι οποίοι με τη σειρά τους συμμετέχουν αυτή την περίοδο σε παιδαγωγικές συναντήσεις με τους συλλόγους διδασκόντων σε κάθε σχολείο. Κάποια σχολεία θα το εφαρμόσουν αυτή την Παρασκευή (σ.σ. μεθαύριο). Οσοι δεν προλάβουν τον επόμενο μήνα, τώρα το θέμα άνοιξε και θα προχωρήσει» σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο.

Ο περιφ. διευθυντής εκτιμά ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη. «Πρέπει να πείσουμε όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά αλλά να προετοιμάσουμε και τους γονείς για λιγότερη κατ οίκον εργασία. Επειδή όμως η τσάντα μένει στο σχολείο αλλά η φωτοτυπία μπορεί να… ταξιδέψει μόνη στο σπίτι, πρέπει να πείσουμε γονείς που επιμένουν και εκπαιδευτικούς που θέλουν να αποφύγουν πιθανή αντιπαράθεση» αναφέρει στην «Π».

Η ΑΡΓΙΑ
Σύγχυση έχει προκαλέσει το θέμα της αργίας στα σχολεία την εορτή των Τριών Ιεραρχών καθώς φέτος δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός των παιδιών.

«Την προηγούμενη ή την επόμενη, με ευθύνη των εκπαιδευτικών, εντός του σχολικού ωραρίου, μπορούν οι εκπαιδευτικοί θα εξηγήσουν στα παιδιά τη σημασία της εορτής. Την Τρίτη 30 του μηνός είναι εκπαιδευτική αργία για τους συναδέλφους» ενημερώνει μέσω της «Π» ο κ. Γιαννόπουλος.

του ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: