Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Έρευνα των Αρχών για την επίθεση σε βάρος υπαλλήλου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου (ηχητικό)

Το θέμα είχε αναδείξει η «Σ» στις 15 Μαΐου 2018 - Άνδρας είχε απαιτήσει τρόφιμα στην πρόνοια κρατώντας κατσαβίδι!

Εντολή για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, αναφορικά με την θρασύτατη λεκτική επίθεση που δέχθηκε προ μηνών υπάλληλος του γραφείου Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου, από άγνωστο, ο οποίος εκτός των άλλων κρατούσε και ένα κατσαβίδι, έδωσε προ ημερών, η Εισαγγελία Αγρινίου. 

Το θέμα είχε αποκαλύψει στις 15 Μαΐου 2018 η «Σ» και είχε προκαλέσει την παρέμβαση από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, που μέσω του Προέδρου του Θύμιου Κομματά είχε εκφράσει την αποτροπιασμό και την καταδίκη του για το περιστατικό.

Όπως είχε καταγγελθεί στη «Σ» στην πρόνοια, είχε εμφανιστεί άγνωστος άνδρας, ο οποίος αρχικά σε έντονο ύφος απαίτησε από την υπάλληλο να του δώσει τρόφιμα. Η υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι δεν είναι δικαιούχος και ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, με τον άνδρα ωστόσο να μην δείχνει αποφασισμένος να φύγει με άδεια χέρια… Ξαφνικά προβαίνει σε μία ενέργεια -προφανώς εκφοβισμού της υπαλλήλου- φέροντας στο χέρι του ένα κατσαβίδι το οποίο είχε στην κατοχή του! Η υπάλληλος το αντιλήφθηκε και για να αποφύγει τα χειρότερα, έδωσε τελικά στον άνδρα μία σακούλα με τρόφιμα. Τότε αυτός αποχώρησε από το σημείο σαν να μην τρέχει τίποτα.

Το παραπάνω περιστατικό είχε επιβεβαιώσει μιλώντας στη «Σ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής, ο οποίος είχε αναφερθεί σε μία σειρά από αντίστοιχα περιστατικά τα οποία έχουν σημειωθεί κατά καιρούς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

«Πράγματι ο άνδρας αυτός, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζουμε προέβη στην ενέργεια αυτή, την οποία ασφαλώς καταδικάζω. Βρισκόμαστε στο πλευρό των υπαλλήλων οι οποίοι δυστυχώς συχνά πέφτουν θύματα απειλών και ενεργειών εκφοβισμού από πολίτες οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και απαιτούν τρόφιμα. Το έργο των υπαλλήλων μας είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εν προκειμένω δεν προλάβαμε να ειδοποιήσουμε την αστυνομία καθώς ο συγκεκριμένος έφυγε πολύ γρήγορα από το σημείο» είχε δηλώσει τότε ο κ. Καλαντζής.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, είχε αναφέρει τα εξής:

«Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έχει φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς συνδημότες μας στο Δήμο Αγρινίου. Αυτό είναι ορατό και από την αύξηση της προσέλευσης στις Υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου μας.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις Υπηρεσίες δίνουν καθημερινά μάχη παρά την έλλειψη προσωπικού προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας.

Μια μάχη δύσκολη καθώς κα πάντα σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να εξυπηρετήσουν τους πραγματικούς δικαιούχους, να εξηγήσουν στους μη δικαιούχους τους λόγους απόρριψής τους και να αποτρέψουν αυτούς που με «πλάγια μέσα» προσπαθούν να γίνουν δικαιούχοι.

Η θρασύτητα δε μερικών είναι τέτοια που κάποιες φορές κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Μια τέτοια περίπτωση είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα όπου συμπολίτης μας περιφέρονταν με αιχμηρό αντικείμενο στις Υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου μας για να «πείσει» συνάδελφο προκειμένου να γίνει σώνει και καλά δικαιούχος. Ευτυχώς που τα χειρότερα απετράπησαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η συγκεκριμένη συνάδελφος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πραγματικών δικαιούχων χωρίς «εξυπηρετήσεις».

Αυτό φαίνεται ότι δεν αρέσει σε κάποιους που θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο με κάθε μέσο.

Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό και κάθε παρόμοια συμπεριφορά ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του ανθρώπου αυτού.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας χωρίς να υποκύπτουν σε εκβιασμούς και παραβατικές συμπεριφορές».

Ήδη για κατάθεση κλήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιος Κόμματας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν οι καταθέσεις κι άλλων προσώπων που την ημέρα εκείνη βρέθηκαν στα γραφεία της πρόνοιας.

Ακούστε τι δήλωσε σήμερα το πρωί για το θέμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Κόμματας:
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση» και τον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Δεν υπάρχουν σχόλια: