Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Μεσολόγγι: Με κλεμμένο σκάφος έκαναν διακίνηση μεταναστών προς την Ιταλία


Μια υπόθεση κλοπής σκάφους ερευνά το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου. Αρχικά ένας άνδρας δηλώνει τη βύθιση ανοιχτά της Κεφαλονιάς, σκάφους που ναύλωσε μαζί με κάποιους ακόμη στο Μεσολόγγι. Όπως αποδείχθηκε η δήλωση ήταν ψευδής.

Ο 30χρονος Ουκρανός εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α» Ν.Π. 3043, ανοιχτά της Κεφαλλονιάς,να πλέει με τέντερ (βοηθητικό σκάφος) και να δηλώνει στη συνέχεια, πως επέβαινε σε σκάφος που ναυάγησε.

Η περιοχή ελέγχθηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ σκάφος ΄΄UHURU΄΄ στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Φισκάρδου, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση ή να εντοπιστούν ευρήματα του ναυαγίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο σκάφος που ναύλωσε στο Μεσολόγγι επέβαιναν δύο ακόμη άνδρες και τρεις γυναίκες, τους οποίους άφησε στη Λευκάδα και συνέχισε μόνος του το ταξίδι, με το σκάφος να ναυαγεί στη συνέχεια και εκείνον να γλιτώνει …….

Οι Αρχές, μετά από έρευνες δεν διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση ούτε εντόπισαν τα ευρήματα του ναυαγίου.Διερευνώντας την υπόθεση εντοπίζουν και υποβολής έγγραφης μηνύσεως στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου από τον ιδιοκτήτη του Ι/Φ, και συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός για κλοπή, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν αναζητήσεις για το σκάφος.

Το Λιμεναρχείο , σε συνεργασία με τις Ιταλικές Αρχές, εντόπισε το σκάφος ανοιχτά της Ιταλίας, ενώ σε αυτό φαίνεται να επέβαιναν αρκετά άτομα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υπόθεση διακίνησης μεταναστών που ο 30χρονος ήθελε να συγκαλύψει.

Nίκη Παπαδούλα
http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: