Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Υπόθεση Λαγούδη: Θα «κάψουν» τον γιατρό, τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έπαιρνε από την Ειρήνη;

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον γιατρό-σύντροφό της

Ήταν το πρωινό της περασμένης Παρασκευής όταν η είδηση που ήθελε τον γιατρό Ν.Γ. και πρώην σύντροφο της Ειρήνης Λαγούδη - της 44χρονης μητέρας που τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη λίμνη Τριχωνίδα - να βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ταξίδευε με αστραπιαία ταχύτητα στα δημοσιογραφικά γραφεία της χώρας.

Έγκυρες πηγές διαβεβαίωναν ότι «προσωποποιήθηκε σε βάρος του η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας Αγρινίου για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία» ενώ πρόσωπα που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την υπόθεση σημείωναν πως: «Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία ότι ο γιατρός έβαλε ένα ή περισσότερα άτομα να δολοφονήσουν την άτυχη Ειρήνη και μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν διατάχθηκε από τις αρμόδιες αρχές η σύλληψή του είναι επειδή δεν θεωρείται ύποπτος φυγής από τη χώρα».

Την παραπάνω είδηση συντρόφευσαν εκτενή ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για τη δικαίωση της οικογένειας Λαγούδη για να ακολουθήσει λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα η οργισμένη απάντηση του γιατρού Ν.Γ. ο οποίος ισχυρίσθηκε δια του συνηγόρου του Στράτου Καράτσαλου ότι έχει πέσει θύμα «κανιβαλισμού» από μέσα ενημέρωσης και πως ότι δεν υπάρχει καμία προσωποποιημένη κατηγορία σε βάρος του: «Όσον αφορά τα λεγόμενα και γραφόμενα των τελευταίων ημερών, μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ, τα οποία με καθιστούν ένοχο έχω να δηλώσω ότι: Είναι ψευδή και ανυπόστατα. Ουδεμία προσωποποιημένη κατηγορία έχει ασκηθεί στο όνομά μου. Επιφυλάσσομαι φυσικά παντός νομίμου δικαιώματός μου καθόσον τις τελευταίες μέρες διοχετεύθηκαν στην κοινή γνώμη δημοσιεύματα, ως σαν να στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια, τα οποία όχι μόνο με έκριναν ένοχο αλλά και με καταδίκασαν κιόλας, προκειμένου να προκαταλάβουν απόψεις και αποφάσεις. Ο κανιβαλισμός στο πρόσωπό μου πρέπει να σταματήσει και τον λόγο πλέον θα έχει η δικαιοσύνη», ανέφερε αναλυτικά σε δήλωσή του.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την «κοινοποίηση» της παραπάνω δήλωσης, το protothema.gr, έφερνε στη δημοσιότητα έγγραφο που αποδείκνυε την εξελισσόμενη ποινική διαδικασία σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πιστοποιητικό του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, η ποινική διαδικασία σε βάρος του γιατρού - το όνομα του οποίου αναφέρεται στο έγγραφο- αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία (συμμορία) και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις επόμενες ημέρες ο Ν.Γ. θα κληθεί για εξηγήσεις στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαδικασίας: «Από την ώρα που είδε το φως της δημοσιότητας το έγγραφο αυτό επικρατεί στα μέρη μας ένας πανικός», λέει γνωστός δημοσιογράφος από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνεχίζει: «Παντού υπάρχουν «πηγαδάκια» στα οποία συζητείται το θέμα του γιατρού με συγκλονιστικές λεπτομέρειες. Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι έχουν πλέον πειστεί ότι η Ειρήνη δεν αυτοκτόνησε αλλά έπεσε θύμα μιας καλά οργανωμένης δολοφονίας. Από εδώ και στο εξής η υπόθεση θα λάβει συγκλονιστικές διαστάσεις. Θα είμαστε εδώ για να τις παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό…»

«Είμαι καθαρός. Δεν έχω καμία εμπλοκή»

Είναι καλοκαίρι του 2014 όταν η σχέση της Ειρήνης Λαγούδη με τον παντρεμένο γιατρό Ν.Γ. μετατρέπεται σε κοινό μυστικό ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού της αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ολοι γνωρίζουν ότι η Ρηνούλα σε τακτά χρονικά διαστήματα αφήνει το αυτοκίνητό της σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχής, επιβιβάζεται σε εκείνο του γιατρού και ταξιδεύει στον νέο μεγάλο της έρωτα - κάποιοι ισχυρίζονται ότι μαζί με τον έρωτά της ο γιατρός αποσπά από τη γυναίκα και γενναία χρηματικά ποσά, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που ψιθυρίζουν ότι ο έρωτας αυτός μετρά πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εκείνο που οι πολλοί γνωρίζουν. Στο σπίτι ξεσπάει καβγάς. Οι δικοί της επιμένουν να διακόψει αυτή τη σχέση, της λένε ότι αν δεν το κάνει θα είναι η καταστροφή της. Δεν τους ακούει.

Τον Δεκέμβριο του 2017 η σχέση της Ειρήνης Λαγούδη με τον Ν.Γ. περνάει μία μεγάλη κρίση. Βρίσκονται οι δυο τους στην Αθήνα, η σύζυγός του πληροφορείται τα πάντα για τη σχέση τους και ο γιατρός λέει στη Ρηνούλα ότι πρέπει να χωρίσουν. Εκείνος κατευθύνεται προς το πατρικό του στο Αγρίνιο και εκείνη προς το σπίτι της στην Κατοχή.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου ωστόσο τα ίχνη της γυναίκας χάνονται μυστηριωδώς. Γύρω στις 11.30 το βράδυ της ίδιας ημέρας ο αδελφός της στέλνει μήνυμα στον γιατρό ρωτώντας τον: «Είσαι με την αδελφή μου; Γιατί την ψάχνω!» . Ο γιατρός τού τηλεφωνεί λέγοντάς του ότι η τελευταία φορά που είδε τη Ρηνούλα ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο φόβος τρυπώνει μέσα στην ψυχή του κ. Λαγούδη, για να μεταμορφωθεί σε θρήνο το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου όταν μέσα σε ένα σχεδόν καμένο αυτοκίνητο, στη λίμνη Τριχωνίδας, ανακαλύπτεται ένα πτώμα γυναίκας. Το πτώμα της Ρηνούλας...

Το πρώτο διάστημα μετά τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη τα κουτσομπολιά γύρω από το πρόσωπο του γιατρού διαδέχονται το ένα μετά το άλλο: «Δεν έχω καμία ανάμειξη. Είμαι καθαρός. Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους. Εχουν ειπωθεί ακρότητες. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω σε όλα αυτά. Δεν έχω ορίσει δικηγόρο γιατί δεν υπάρχει λόγος. Εγώ είμαι εδώ, στο ιατρείο μου. Είμαι καθαρός και δεν έχω καμία εμπλοκή». Αυτά ήταν τα λόγια του γιατρού σε καταθέσεις, δηλώσεις, φίλους και γνωστούς, από την πρώτη κιόλας στιγμή της μακάβριας ανακάλυψης.

Αυτό μαρτυρούσε και η στάση ζωής που ακολούθησε ο ίδιος αμέσως μετά το τραγικό γεγονός. «Ο Ν.Γ. δεν έδειχνε ότι έχει κάποιον λόγο για να ανησυχεί ή να φοβάται για κάτι», λέει πρόσωπο που γνωρίζει τον γιατρό και συνεχίζει: «Μετά το φοβερό περιστατικό με τη Ρηνούλα συνέχισε κανονικά τη ζωή του - πήγαινε στη δουλειά του, έβλεπε ασθενείς, έβγαινε στην πόλη, δεν έφερε επάνω του το παραμικρό ίχνος ενοχής. Η μοναδική του ενοχή έγκειτο ενδεχομένως στη σύναψη αυτής της σχέσης...».

«Η αδελφή μου δεν αυτοκτόνησε. Την δολοφόνησαν»

Κάποιοι τον πίστεψαν, άλλοι όχι. Ανάμεσα στους δεύτερους και ο κ. Λαγούδης, ο οποίος την περίοδο εκείνη πληροφορείται ότι η τελευταία φορά που ο γιατρός συνάντησε την αδελφή του δεν ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως του είχε πει στο τηλέφωνο το βράδυ που την αναζητούσε, αλλά το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Μυρτιάς και πως μαζί τους ήταν ακόμη ένα άτομο. «Ο πρώην σύντροφός της μου είπε ψέματα για το πότε την είδε τελευταία φορά. Τι λόγο είχε να το κάνει; Και κάτι ακόμη: γιατί σ’ εκείνο το ραντεβού, το μεσημέρι του Σαββάτου, πήγε μαζί και ο αδελφός του για να λύσουν τις όποιες διαφορές τους; Φοβήθηκε μην τον δείρει η Ειρήνη;» είχε πει σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο ο κ. Λαγούδης.

Ωστόσο, όπως και να ’χε, και όσες υποψίες κι αν βασάνιζαν τον κ. Λαγούδη κι όσο κι αν υποστήριζε ότι η αδελφή του δεν αυτοκτόνησε αλλά έπεσε θύμα δολοφονίας, τόσο η Αστυνομία όσο και ο ιατροδικαστής μιλούσαν από την πρώτη στιγμή για ξεκάθαρη αυτοχειρία καθώς δεν είχαν βρεθεί ίχνη που να υποδήλωναν τέλεση εγκληματικής ενέργειας.

Από την άλλη, στην αντίπερα όχθη έστεκαν ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης και μία οικογένεια, η οικογένεια της 44χρονης γυναίκας, που δεν πίστεψαν ούτε στιγμή ότι η Ρηνούλα, αυτή η δυνατή και αισιόδοξη γυναίκα, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της για τα μάτια ενός άνδρα βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητό της.

Η Ρηνούλα, λίγο πριν εξαφανιστεί, είχε πει στην κόρη της: «Παιδί μου, πετάγομαι κάπου και θα έρθω. Δεν θα αργήσω». Είχε αγοράσει γλυκά για τη γιορτή του γιου της, είχε οργανώσει με τη μεγάλη κόρη της ταξίδι στη Γαλλία, είχε όνειρα, σχέδια και στόχους ζωής. Ποια γυναίκα, ποια μάνα θα έκανε όλα τα παραπάνω αν είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της; Πέρα από τα παραπάνω λογικά, πλην θεωρητικά κομμάτια που δεν κολλούσαν με τίποτα στο παζλ της αυτοχειρίας, η οικογένεια όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να συγκεντρώσει και μία σειρά στοιχείων που συνηγορούσαν στο ενδεχόμενο της δολοφονίας και που, όπως όλα δείχνουν, οδήγησαν τον εισαγγελέα στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Ενα από τα στοιχεία αυτά ήταν η αιθάλη που βρέθηκε ακριβώς έξω από την πόρτα του οδηγού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός αυτό μαρτυρά ότι υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα στο σημείο όπου βρέθηκε η γυναίκα νεκρή να βρισκόταν και δεύτερο άτομο, το οποίο αφού έβαλε φωτιά με το εύφλεκτο αυτό χημικό στη συνέχεια βγήκε έξω παγιδεύοντας τη ζωντανή μέχρι τότε Ειρήνη.

Το αμέσως επόμενο στοιχείο που συγκλίνει στο ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας είναι πως η Ειρήνη Λαγούδη λίγες ώρες προτού βρεθεί νεκρή είχε γεμίσει σε βενζινάδικο ένα μπιτόνι με πετρέλαιο κίνησης, σχεδόν 20 λίτρα. Από το πετρέλαιο αυτό όμως βρέθηκε ελάχιστη ποσότητα. Πού πήγε η υπόλοιπη; Μήπως κάποιος της ζήτησε το πετρέλαιο για να την παρασύρει στο ραντεβού; Οι ερευνητές μάλιστα πιστεύουν ακράδαντα ότι έγινε «μετάγγιση» από το μπιτόνι σε αυτοκίνητο φιλικού της προσώπου.

Ακόμη ένα σοβαρό στοιχείο προέκυψε τον Μάιο από έκθεση του ειδικού ερευνητή και δικαστικού πραγματογνώμονα διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού Ανδριανού Γκουρμπάτση, η οποία έκανε λόγο για σωρεία σοβαρών λαθών και παραλείψεων στην έκθεση/αυτοψία της Ασφάλειας Αγρινίου μέσω των οποίων αλλοιώθηκε η συνολική πραγματική εικόνα της σκηνής της πυρκαγιάς στο αυτοκίνητο όπου βρήκε τραγικό θάνατο η άτυχη γυναίκα.

Ο εν λόγω πραγματογνώμονας διαπίστωσε κατά την έρευνά του ότι η Ειρήνη βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και μεταφέρθηκε εκ των υστέρων στο πίσω κάθισμα όπου βρέθηκε νεκρή. Στην παραπάνω άποψη συνηγορεί πλην άλλων ευρημάτων και ένα αποτύπωμα παπουτσιού (μπότας), που φέρεται να ανήκε στην Ειρήνη Λαγούδη, το οποίο εντυπώθηκε στο τζάμι -στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου- κατά τη μεταφορά της από τους δράστες. Δεδομένου ότι ήταν μια πολύ ψηλή γυναίκα, 1,85 μ. σχεδόν, ο ερευνητής συμπέρανε ότι η Ειρήνη χτυπούσε με τα πόδια της στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τη φωτιά.

Μεγάλη εντύπωση είχε επίσης προκαλέσει εξαρχής το γεγονός της εξαφάνισης του κινητού τηλεφώνου της. «Κάποιος που έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει τι λόγο έχει να εξαφανίσει το κινητό του;» αναρωτιόντουσαν εύλογα από την αρχή οι δικοί της άνθρωποι.

Τον Ιούνιο η αποκάλυψη του δικηγόρου της οικογένειας Βασίλη Ταουξή ότι το στίγμα του κινητού της είχε βρεθεί σε συγκεκριμένο σπίτι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη σκοτεινή υπόθεση της λίμνης Τριχωνίδας: «Την υπόθεση της Ειρήνης παρακολουθούν Ελληνες από ολόκληρο τον κόσμο. Ετσι, δύο μήνες μετά τον θάνατό της ήρθαμε σε επαφή και ζητήσαμε βοήθεια από κάποιους ομογενείς που εργάζονταν στο FBI. Μας είπαν ότι θα μας βοηθούσαν, αφού η υπόθεση αυτή τους θύμιζε έντονα μια άλλη περίπτωση γυναίκας στην Αμερική, που ενώ αρχικά ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε αυτοχειρία, εν τούτοις αποδείχθηκε ότι ήταν δολοφονία. Λίγο καιρό μετά μας ενημέρωσαν από το FBI ότι το κινητό είναι κλειστό, πως εντοπίζουν το στίγμα του σε μια επαρχιακή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας και μας έδωσαν τη διεύθυνση. Οταν πήγαμε στη διεύθυνση αυτή και διαπιστώσαμε σε ποιον ανήκει δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, αφού ανήκει σε άτομο που ενδεχομένως να συνδέεται με την υπόθεση...», είχε δηλώσει τότε ο γνωστός δικηγόρος.

Τέλος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πριν από την άσκηση δίωξης για ηθική αυτουργία ο εισαγγελέας φαίνεται ότι έλαβε σοβαρά υπόψη του τα μεγάλα χρηματικά ποσά που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, είχε δανείσει η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη στον γιατρό και σύντροφό της Ν.Γ..

Οπως άλλωστε έλεγε η Αγκάθα Κρίστι: «Οποτε υπάρχουν στη μέση πολλά λεφτά δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν...».

https://www.protothema.gr/

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το φάκελό μας για την Ειρήνη Λαγούδη,όπου και οι τελευταίες εξελίξεις με τις διώξεις για δολοφονία της

Δεν υπάρχουν σχόλια: