Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Σοβαρές καταγγελίες Γκρίζη: «Κινδυνεύουν ζωές στο ΔΑΚ» (ηχητικό)


Τι είπε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου για την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή, την στάση της Αστυνομίας και το περιστατικό με την θραύση του τζαμιού.

Σε σοβαρές καταγγελίες γύρω από την καθημερινή δράση Ρομά
στην περιοχή του ΔΑΚ Αγρινίου, προέβη μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά φθορών στον τοίχο περίφραξης στην πλευρά του βοηθητικού γηπέδου αλλά και το περίεργο συμβάν με την θραύση τζαμιού παραθύρου του κυλικείου.

Ο κ. Γκρίζης έκανε λόγο για άνωθεν εντολές που δεν αφήνουν την τοπική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και για δεμένα χέρια των Αρχών, ζητώντας δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της καθημερινής εγκληματικότητας στην περιοχή, ενώ εξέφρασε την αμφιβολίες του για το περιστατικό με το τζάμι, αφήνοντας υπονοούμενα ότι προκλήθηκε από πυροβολισμό!

«Μιλάμε για χρόνια φαινόμενα στο ΔΑΚ. Είναι κοινό μυστικό όλων ότι η παραβατικότητα των Ρομά. Δυστυχώς τα χέρια της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια είναι δεμένα. Άνωθεν εντολές λένε μην πειράζετε τον κόσμο. Πρόκειται για λάθος κατεύθυνση από την πλευρά της πολιτείας.

Η εγκληματικότητα είναι αυξημένη και επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει. Εμείς από την πλευρά μας, ως Δήμος προσπαθούμε να εντάξουμε τους Ρομά στην κοινωνία και να τους ευαισθητοποιήσουμε. Στο ΔΑΚ κινδυνεύουν ζωές.

Προσωπικά εγώ πριν από περίπου έξι μήνες, παραλίγο να δεχθώ πέτρα από έναν ανήλικο Ρομά. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και μιλάμε για καθημερινά φαινόμενα. Τελευταία μήνυση που υποβλήθηκε από τους υπευθύνους του σταδίου στην Αστυνομία, ήταν στις 25 Μαρτίου για κλοπή χορτοκοπτικού μηχανήματος.

Έχουν γίνει πολλές μηνύσεις κατά αγνώστων, λιγότερες βέβαια σε σχέση με το παρελθόν καθώς η εταιρεία security που εγκαταστήσαμε στο ΔΑΚ κάνει σημαντικό έργο. Όμως οι άγνωστοι αυτοί δεν βρίσκονται ποτέ. Θα αντικαταστήσουμε μεγάλο μέρος του τοίχου με πιο ανθεκτικό υλικό (μπετόν).

Θεωρώ ότι από τη μία η πρόληψη και από την άλλη οι οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Σε ότι αφορά το συμβάν με το σπάσιμο του τζαμιού στο κυλικείο του ΔΑΚ, την περασμένη Τετάρτη, υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι από το πρωί ακούγονταν πυροβολισμοί από την πλευρά όπου διαμένουν οι Ρομά. Και ο επαγγελματίας που αντικατέστησε το τζάμι μας είπε ότι το σπάσιμο προκλήθηκε από πυροβολισμό.

Βέβαια δεν έχω λόγο να μην εμπιστευτώ την αστυνομία αλλά έχω τις αμφιβολίες μου. Ποτέ τόσα χρόνια στο ΔΑΚ δεν έχει σπάσει τζάμι από πέτρα που εκτοξεύτηκε από χορτοκοπτικό μηχάνημα. Οι πυροβολισμοί και οι φωτιές στην περιοχή είναι καθημερινοί. Άμεσα θα συγκαλέσουμε σύσκεψη για το θέμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γκρίζης.

Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες της στην περιοχή πραγματοποιώντας, σύμφωνα με πηγές από το Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου, συχνές επιχειρήσεις στην περιοχή. Όπως και να χει πρόκειται για ένα πρόβλημα που υφίσταται μοιάζοντας όμως με Γόρδιο Δεσμό…

Ακούστε το ηχητικό:
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: