Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΠΑΤΡΑ: Συναγερμός για διαρροή επικίνδυνου αερίου στην στην Ιατρική του Πανεπιστημίου


Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν τις οκτώ το βράδυ - Πληροφορίες λένε ότι το συγκεκριμένο αέριο είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο - Η διαρροή έγινε στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα στην ιατρική σχολή

Μεγάλη επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ στήθηκε το απόγευμα, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με το patrastimes, παρατηρήθηκε διαρροή αερίου, το οποίο χαρακτηρίζεται επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο σημείο έφτασαν άντρες της ΕΜΑΚ του ειδικού τμήματος της ΡΒΧΟ και φορώντας ειδικές στολές, κατάφεραν να συλλέξουν τα θραύσματα αλλά και να σταματήσουν την διαρροή του επικίνδυνου αερίου απο φυαλίδιο.

Το φιαλίδιο με το αέριο βρισκόταν εντός ψυγείου και άγνωστο παραμένει πώς προκλήθηκε η διαρροή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για καρκινογόνο ουσία.

Τελικά, λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ, έληξε ο συναγερμός στην ιατρική σχολή και έγινε καθαρισμός του χώρου. Οι ίδιες πληροφορίες λένε, ότι κινδύνευσε κάποιος από τους φοιτητές, αλλά και το προσωπικό του τμήματος της Ιατρικής, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων ή ατόμου που ήρθαν πιθανόν σε επαφή με αυτό ή με το χώρο στον οποίο έγινε η διαρροή .

Σύμφωνα με το patrastimes.gr η εναπόθεση του φιαλιδίου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στη μονάδα διαχείρισης τοξικών αποβλήτων του νοσοκομείου του Ρίου. Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της διαρροής.
http://patrastimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: