Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ένας ακόμη άστεγος στο κέντρο της πόλης! (φωτο & ηχητικό)


Κινητοποίηση από την πρόνοια – Επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε είναι η ανάγκη άμεσης λειτουργίας της Δομής Στέγης Αστέγων, έρχονται ανακοινώσεις από τον Δήμο Αγρινίου.

Επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε είναι η ανάγκη άμεσης λειτουργίας της Δομής Στέγης Αστέγων στο Αγρίνιο, καθώς η κρίση δημιουργεί στρατιές αστέγων. Ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και φτάνουν στο σημείο να κοιμούνται στο δρόμο!

Ένα θέμα που η «Σ» έχει αναδείξει ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν δοκιμάζοντας και αναδεικνύοντας εκτός των άλλων τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας. Οι άστεγοι εξάλλου είναι μία σκληρή πραγματικότητα που εκδηλώνεται στα κέντρα των πόλεων τα τελευταία χρόνια.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο αριθμός αυτός, στο Αγρίνιο ολοένα και -δυστυχώς- αυξάνεται με τις υπηρεσίες πρόνοιας να δέχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τηλεφωνήματα για ανθρώπους που κοιμούνται είτε στο δρόμο, είτε ακόμα – ακόμα σε οχήματα (πρόσφατα είχε δημοσιεύσει σχετικό θέμα η «Σ» με άστεγο να κοιμάται μέσα σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας) και εγκαταλελειμμένα κτίρια.
Ο αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής στο χώρο όπου διαμένει ο άστεγος

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο αντιδήμαρχος πρόνοιας Κώστας Καλαντζής, ενημερώθηκε για άστεγο ο οποίος τους τελευταίους μήνες κοιμάται στην είσοδο εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου, δίπλα επίσης σε ξενοδοχείο, στην Εθνική Οδό, κοντά στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και στελέχη της πρόνοιας του Δήμου, έσπευσαν στο σημείο και πράγματι εντόπισαν τον άστεγο. Πρόκειται για 60χρονο Πατρινό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πόλη του Αγρινίου. Ο Δήμος Αγρινίου εξασφάλισε με άμεσες ενέργειες, την καθημερινή σίτιση του 60χρονου ενώ θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες της «Σ» αναφέρουν ότι ο Δήμος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη λειτουργία της δομής αστέγων, σε χώρο που έχει βρεθεί, ενώ έχει επέλθει οριστική συμφωνία με τον ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για χώρο (πρώην επιχείρηση) περίπου 400τ.μ. ο οποίος αυτό το διάστημα βρίσκεται σε φάση αναμόρφωσης και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν γνωστές λεπτομέρειες από τη Δημοτική Αρχή. Ο χώρος βρίσκεται στην Εθνική Οδό, λίγο έξω από το Αγρίνιο.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: