Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της εξαφάνισης του Θάνου Ακρίβου

Καθυστερήσεις και έλλειψη συντονισμού στην αναζήτηση

Νέα στοιχεία ρίχνουν περισσότερο φως στην υπόθεση της εξαφάνισης.Πριν λίγο, επικοινώνησε με το npress.gr τηλεφωνικά ο πατέρας του Θάνου Ακρίβου, καθώς είχε δίπλα του έναν κάτοικο που διατηρεί επιχείρηση επισκευής αυτοκινήτων στην περιοχή.

Πριν λίγο λοιπόν, ο κάτοικος αυτός, δήλωσε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, πως ο Θάνος ήταν στο όχημά του την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι στις 3:00. Μας ανέφερε μάλιστα πως τον έβλεπε συνέχεια να είναι δίπλα στο όχημα. «Μία φορά άνοιγε το καπό, την άλλη το πορτ παγκάζ και γενικά φαινόταν να είναι σε απόγνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Έδωσε μάλιστα και ένα στοιχείο, που μπορεί να οδηγήσει στην εξυχνίαση της υπόθεσης.Λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι, ένα ασημί αυτοκίνητο «πλεύρισε» το αυτοκίνητο του Θάνου.Από εκείνη την στιγμή και μετά, δεν τον ξαναείδε ποτέ στο σημείο.

Άρα πιθανότατα ο Θάνος μπορεί να έφυγε με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Η οικογένεια καλεί όποιον έχει πληροφορίες να ενημερώσει άμεσα.

Επίσης ενδεχομένως από γειτονικές κάμερες, να μπορεί να βρεθεί ο αριθμός του αυτοκινήτου.

Καθυστερήσεις και έλλειψη συντονισμού στην αναζήτηση

Όλη την παθογένεια του κρατικού μηχανισμού διαπιστώνει κανείς στην υπόθεση της εξαφάνισης του Θάνου Ακρίβου από τη Ναύπακτο.

Το θέμα ξεκινάει όταν η οικογένεια δηλώνει την εξαφάνιση του την Πέμπτη το πρωί στην αστυνομία.Την Παρασκευή το βράδυ η αστυνομία εντοπίζει το αυτοκίνητο στην περιοχή Πανόραμα στο Άργος, μετά από καταγγελία κατοίκου για σταθμευμένο όχημα στην άκρη του δρόμου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες το npress.gr μετά από κατάθεση μάρτυρα που εργαζόταν ακριβώς απένταντι από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο, ο Θάνος την Παρασκευή το πρωί στις 8:00 πήγε και ζήτησε βοήθεια για το αυτοκίνητό του που είχε «μείνει» από μπαταρία.

Άρα την Πέμπτη ο Θάνος όλη την ημέρα βρισκόταν στο αυτοκίνητό του στο Πανόραμα, κάτι που έχει επιβεβειωθεί και από άλλη μαρτυρία.

Το στίγμα από το κινητό
Προσέξτε τώρα, η οικογένεια έχει δώσει κλήση για εξαφάνιση από την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Θάνος ήταν στο Πανόραμα στο Άργος, χωρίς μπαταρία αυτοκινήτου, με τελειωμένη μπαταρία στο κινητό του και προσπαθούσε να φτιάξει το αυτοκίνητό του για να επιστρέψει.

Τι θα είχε γίνει όμως εάν οι αρχές από την στιγμή που έλαβαν την κλήση για εξαφάνιση, την Πέμπτη το πρωί, είχαν κάνει το προφανές, να αναζητήσουν δηλαδή το στίγμα από το κινητό του τηλέφωνο;

Καθυστέρηση στην κινητοποίηση
Για λόγους άγνωστους μέχρι τώρα, η ΕΜΑΚ και η Πυροσβεστική ξεκίνησαν τις έρευνες για την αναζήτηση του Θάνου, την Κυριακή το απόγευμα, καθώς όπως μας ενημέρωσαν, τότε έλαβαν τέτοια εντολή.

Δηλαδή χάθηκαν άλλες δύο κρίσιμες ημέρες, στην προσπάθεια αναζήτησής του.

Εάν ήξεραν που είναι η θέση της μπαταρίας
Η αστυνομία επίσης αναζητάει αυτή την στιγμή και ένα αυτοκίνητο BMW που την Πέμπτη προσπάθησε να βοηθήσει τον Θάνο. Τα δύο οχήματα βρέθηκαν «μούρη με μούρη» σε μια προσπάθεια να δοθεί ενέργεια από την μπαταρία του δεύτερου οχήματος. Δεν γνώριζαν προφανώς πως του Θάνου το όχημα, την μπαταρία την έχει στο πίσω μέρος και όχι μπροστά.

Αν λοιπόν γνώριζαν αυτή την λεπτομέρεια, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική

Το αισιόδοξο σενάριο
Η πιο αισιοδόξη εκδοχή αυτή την στιγμή, είναι ο Θάνος να έχει εγκαταλείψει το σημείο με οτοστόπ και να βρεθεί σύντομα.

Για τους λόγους αυτούς, εάν γνωρίζει κάποιος το πρόσωπο της φωτογραφίας, ας επικοινωνήσει άμεσα με την αστυνομία.

Η οικογένεια δεν φαίνεται δυσαρεστημένη από όσους (Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Αστυνομία) αυτή την στιγμή επιχειρούν, θεωρεί όμως πως θα έπρεπε να υπήρχαν περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή.

Πράγματι, εάν ο κρατικός μηχανισμός είχε δράσει πιο γρήγορα, η υπόθεση θα είχε ήδη λάβει τέλος.

https://www.npress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: