Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Αιτ/νία: Έρχονται «καμπάνες» για τα ανασφάλιστα οχήματα

Σφίγγει ο κλοιός για τους ιδιοκτήτες - Η εικόνα στην περιοχή

Από μέρα σε μέρα αναμένουν οι ασφαλιστές, την επιβολή προστίμων στα ανασφάλιστα οχήματα. 

Αρχικά είχε ανακοινωθεί επισήμως πως τα πρόστιμα θα ξεκινήσουν
πριν το Πάσχα κάτι που δεν έγινε και γι’ αυτό, σύμφωνα με τον ασφαλιστή Θωμά Μπλίτσα: «περιμένουμε από μέρα σε μέρα να επιβληθούν τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα. Η καλύτερη συμβουλή στο θέμα αυτό είναι όσοι έχουν ακόμα ανασφάλιστα οχήματα άμεσα να τα ασφαλίσουν έστω και για τρεις μήνες ή άμεσα να καταθέσουν πινακίδες.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες ήδη μας έχουν ενημερώσει πολύ πριν το Πάσχα πως οι διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν ολοκληρωθεί. Στην περιοχή μας στα 1.000 αυτοκίνητα τα ανασφάλιστα είναι περίπου 10.

Ο αριθμός που παρουσιάζουν για τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα στους ελληνικούς δρόμους, δηλαδή 600.000, θεωρώ πως δεν ισχύει. Πιστεύω πως ο αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων είναι μικρότερος. Κατά το παρελθόν που οι εκτιμήσεις ήταν για ένα εκατομμύριο, αποδείχθηκαν λανθασμένες.

Πιθανότατα το γεγονός ότι δεν έχουν αποστείλει ακόμα τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες είναι διότι αναζητούν τον πραγματικό αριθμό, καθώς υπάρχουν και ιδιοκτήτες που κατέθεσαν πινακίδες κατά την διάρκεια της διασταύρωσης των στοιχείων από το Υπουργείο».

Τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες διαμορφώνονται ως εξής:
  • 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.
  • 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε. και
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.ε.

Παράλληλα, στο προσκήνιο έρχεται εκ νέου το ζήτημα της μηνιαίας ασφάλισης των οχημάτων, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Μπλίτσα δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς, όπως τόνισε η μηνιαία ασφάλιση για ένα αυτοκίνητο ανέρχεται στα 22 ευρώ και για το τρίμηνο στα 33 ευρώ.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: