Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Σε κλοιό κτηνοτρόφων η Δωδώνη

Στον αποκλεισμό της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη προχώρησαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα κτηνοτρόφοι από όλη την Ήπειρο, οι οποίοι οδηγούνται πλέον σε μετωπική σύγκρουση με την διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας. Άλλωστε ένα από τα αιτήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών είναι και η απομάκρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο με τις θέσεις και τις τοποθετήσεις μελών του, έχει συμβάλει ώστε η κατάσταση να οδηγηθεί στα άκρα.
Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, καθώς φημολογείται έντονα ότι θα ζητηθεί η παρέμβαση της αστυνομίας ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός της μονάδας.
Πέραν αυτού, σήμερα, πρώτη ημέρα του Οκτώβρη, ξεκινά η νέα γαλακτοκομική περίοδος και οι κτηνοτρόφοι απαιτούν να γνωρίζουν τις τιμές που θα δοθούν για το γάλα. Μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι εάν δεν υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις θα σταματήσει η εισκόμιση.
Παράλληλα οι κτηνοτρόφοι απαιτούν να σταματήσει η μεταφορά γάλακτος από άλλες περιοχές της χώρας. Εξάλλου μία τέτοια ενέργεια μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες και για την φέτα η οποία έχει αναγνωριστεί ως προϊόν ονομασίας προέλευσης από την Κοινότητα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η διοίκηση της Δωδώνης έχει κλείσει συμφωνία για την εισκόμιση τεσσάρων χιλιάδων τόνων πρόβειου γάλακτος από τον Βόλο. Μάλιστα στην περιοχή εκείνη το πληρώνει πέντε λεπτά το κιλό ακριβότερο από ότι στην Ήπειρο και φυσικά η βιομηχανία επιβαρύνει και τα μεταφορικά έξοδα.
Οι κτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό επ΄ αόριστον ενώ τονίζουν ότι είναι η πρώτη φορά από ιδρύσεως της γαλακτοβιομηχανίας που δημιουργείται μία τέτοια, ολομέτωπη σύγκρουση με την διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: