Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Δ. Μιχάλης: «Συγκεκριμένες ομάδες θέλουν την παραίτησή μου» (βίντεο)

Διετάχθησαν ΕΔΕ σε τρεις γιατρούς για τους θανάτους των ασθενών!

Εκτός του τμήματος επειγόντων περιστατικών τέθηκαν με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Μιχάλη, τρεις γιατροί για τους οποίους διετάχθη ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει ιατρική αμέλεια ή αδιαφορία για το θάνατο δύο ασθενών στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, τον τελευταίο καιρό (ΕΔΕ για τον θάνατο του 18χρονου Σπύρου Μπάθα διενεργεί η 6η ΥΠΕ).

Πρόκειται για τον θάνατο 62χρονου από περιτονίτιδα και του 57χρονου, που καταγγέλλεται ότι, με καθυστέρηση αρκετών ωρών διαγνώστηκε με ρήξη κοιλιακής αορτής και διεκομίσθη από το νοσοκομείο Αγρινίου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου μη διασωληνωμένος παρότι ευρίσκονταν ήδη σε κατάσταση υποογκαιμικού σοκ.

Σε συνέντευξή του ο κ. Διοικητής με κατηγορηματικό τρόπο εκθείασε το έργο του ιατρικού προσωπικού και μάλιστα τους χαρακτήρισε ήρωες, διαχωρίζοντας τα τελευταία συμβάντα, χωρίς ωστόσο να έχει αποδειχθεί αν πράγματι υπάρχει ιατρική αμέλεια.

Η συνέντευξη του κ. Μιχάλη πάντως έβγαλε αρκετές ειδήσεις ενώ απάντησε σε καυτά ερωτήματα, όπως αν ισχύουν οι φήμες περί παραίτησής του, μιλώντας ταυτοχρόνως για ομάδες στο νοσοκομείο που δεν λειτουργούν για το συμφέρον της νοσηλευτικής μονάδας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι, ο κ. Μιχάλης, επιβεβαίωσε την πληροφορία που ήθελε ένας εκ των τριών γιατρών που απομακρύνθηκε από το τμήμα επειγόντων περιστατικών να υπέστη καρδιακό επεισόδιο, όταν του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της Διοίκησης. Ο γιατρός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του Ρίου.


http://sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: