Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Δύο νεκροί από την πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου στη Φωκίδα (φωτο & βίντεο)

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Σκάλωμα Φωκίδας. Νεκροί είναι και οι δύο επιβαίνοντες του αεροπλάνου, ηλικίας 50 και 55 ετών .



Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου όπου εξέπνευσε, ενώ ο δεύτερος όταν απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις τις αστυνομίας και της πυροσβεστικής ήταν ήδη νεκρός.



 Σύμφωνα με το armyvoice.gr, πρόκειται για τον απόστρατο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσο Σταματάκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ. Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε ξαναπραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση με Φαντομ.



Σύμφωνα με πληροφορίες  δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) που εκτελούσαν πτήση από Κωπαΐδα - Μεσολόγγι με επιστροφή, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ειδοποίησε το κέντρο ελέγχου ότι το προπορευόμενο έκανε αναγκαστική προσγείωση.




Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους και καταπλακώθηκε ενώ ο δεύτερος λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.To αεροσκάφος είχε έγγραφο αερολόγησης από την αερολέσχη Αράξου. 

 Μάλιστα, απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροσκάφος προσπάθησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στον δρόμο λόγω βλάβης. Η εκτίμηση επιβεβαιώνεται από τις μαρτυρίες καθώς το αεροπλάνο κινούνταν με περίεργο τρόπο στον αέρα.

Τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.







Πηγή: nafpaktianews.gr, armyvoice.gr, tempo24.gr

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: