Τρίτη 17 Απριλίου 2018

28 απλήρωτοι εργαζόμενοι της “Τοξότης Α.Ε.” στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Αγρίνιο (φωτο)


Στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 17 Απριλίου 28 εργαζόμενοι της εταιρείας “Τοξότης Α.Ε.” που αναλαμβάνει εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Αγρινίου, για να καταγγείλουν την μη καταβολή οφειλών της εταιρίας προς αυτούς από τον Νοέμβριο του 2017, όπως αναφέρουν.

Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2017 και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Η εταιρία “Τοξότης” είναι συμφερόντων Καλογρίτσα, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στις τηλεοπτικές άδειες και στην έκδοση της εφημερίδας “Documento”.

Από τη στιγμή που καταθέτονται οι σχετικές καταγγελίες της μη καταβολής οφειλών στην Επιθεώρηση Εργασίας, τότε η υπηρεσία , με βάση τον νόμο, θα μπορεί να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και να επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο.

Από εκεί και πέρα όμως η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και η καταγγελία τους, αποτελεί ένα μέσο άσκησης πίεσης και τήρησης των προβλεπομένων από τον νόμο.

Για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, θα πρέπει να γίνουν δικαστικές προσφυγές και να δικαιωθούν στις δικαστικές αίθουσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τη συγκέντρωση στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, οι εργαζόμενοι μετέβησαν στο ΙΚΑ για να καταγγείλουν τη μη καταχώρηση όλων των ενσήμων μέσα στο 2018.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: