Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Σειρά παρεμβάσεων στα Αη Βασιλιώτικα - Αναβαθμίζεται η περιοχή (φωτο)


Παρά το γεγονός ότι αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη το Let’s do it Greece, που ολοκληρώνεται αύριο με ταυτόχρονες δράσεις σε όλη το εύρος του Δήμου Αγρινίου, ο Δήμος ξεκίνησε στα Αη Βασιλιώτικα μία ευρείας κλίμακας δράση εξωραϊσμού, καθαρισμών και αποψιλώσεων. 

Στόχος των παραπάνω παρεμβάσεων, που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η προστασία της από πυρκαγιές, καθώς διαθέτει πολλά εγκαταλειμμένα οικόπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και δύο εβδομάδες έχουν ξεκινήσει στα Αη Βασιλιώτικα καθαρισμοί σε κοινόχρηστους χώρους και αποψίλωση χορταριών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θύμιος Γρίβας, που έχει οριστεί και επικεφαλής της ειδικής επιτροπής για την αναβάθμιση της περιοχής, σημείωσε στη «Σ»: «το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν έργα ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή του γηπέδου. Στόχος των παρεμβάσεών μας, είναι η περιοχή να αναβαθμιστεί. Οι παρεμβάσεις διήρκησαν περισσότερο από μία εβδομάδα.

Εκτός από τους υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου, τους εθελοντές, τους πολίτες και τα μέλη της επιτροπής για την αναβάθμιση της περιοχής που συμμετείχαν στους καθαρισμούς χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα του Δήμου για τις παρεμβάσεις. Σύντομα θα επαναληφθούν στα Αη Βασιλιώτικα, αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας».

Εκτός από τα Αη Βασιλιώτικα η επιτροπή έχει θέσει υπό την επίβλεψή της και την ευρύτερη περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, περιοχή που και εκεί «τρέχει» αντίστοιχη δράση.

Το πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι εν λόγω δράσεις είναι ο εγκλιματισμός συγκεκριμένων ομάδων Ρομά και γι’ αυτό η προσπάθεια πραγματοποιείται σε ευρύτερο πλαίσιο για τον περιορισμό της παραβατικότητας.

Κώστας Χονδρός Εφημερίδα "ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: